Prijsdalingen verder weg

Krachtvoer melkvee toch weer tikkeltje duurder

5 Januari 2017 - Redactie Boerenbusiness

Het jaar 2016 wordt afgesloten met een verdere stijging van de prijzen voor krachtvoeders. Een kleine plus voor eiwitrijke brok en een iets forsere stijging van de prijs voor standaardbrok. Vanaf januari 2017 wordt begonnen met het monitoren van fosfor in het mengvoer. 

23,75

euro

per 100 kg voor eiwitrijke brok

Wageningen Economic Research maakt voor december iets hogere prijzen voor krachtvoeders bekend. De kleinste stijgingen tekenen eiwitrijke brok en rosé kalverbrok op. Zo neemt de prijs van eiwitrijke brok toe tot 23,75 euro per 100 kg, waar de prijs van rosé kalverbrok uitkomt op 25,45 euro per 100 kg.

Vleesstierenbrok volgt met een plus van 0,10 euro. Daardoor wordt de prijs omhooggezet naar 23,20 euro per 100 kg. Een prijs die de laatste keer in juni 2016 op de borden stond. Met een plus van 0,15 euro volgt de snijmaïskernbrok. Door de stijging komt de prijs uit op 31,80 euro per 100 kg.

Het sterkst stijgt de prijs van standaardbrok A. Deze komt door een plus van 0,20 euro uit op 20,75 euro per 100 kg. Procentueel een stijging van net geen 1 procent. Wat de prijs weer boven het niveau van juni 2016 laat uitkomen.

In het nieuwe jaar krijgen de krachtvoeders voor melkvee te maken met een fosforgrens. Hoe dit uit gaat pakken voor de inzet van grondstoffen is niet helemaal duidelijk, maar bijvoorbeeld het goedkopere raapzaadschroot wordt daardoor wel lastiger inzetbaar. Een prijsopdrijvend effect is hierdoor niet uitgesloten. Tegelijk zijn er signalen die wijzen op droogte in Brazilië hetgeen een prijsopdrijvend effect kan hebben op de prijs van soja. Begin januari wordt dit evenwel tenietgedaan door vraaguitval vanuit China.        

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Voer

De rek is uit de daling van mengvoerprijzen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden