Brokprijzen

euro tarwe - agri

Analyse Brokprijzen

Mengvoerprijs kan nog behoorlijk dalen

De hoge brokprijzen voor zowel rundvee als varkens hebben de daling ingezet. Forse correcties op de grondstoffenmarkten bieden daar ruimte toe, hoewel de spanning nog niet naar de achtergrond is verdwenen. 
5 September 2022
veevoer voer brok brokken varkensvoer

Nieuws Jaarcijfers

Ems-Vechte groeit verder in krimpende voermarkt

De Duitse bank en tevens voercoöperatie Ems Vechte heeft vorig jaar vast kunnen houden aan groei. Het bedrijf, dat ook in Nederland flink aan de weg timmert, meldt dat de voerafzet opnieuw licht is toegenomen. Dit was mogelijk ondanks dat de dieraantallen in Duitsland flink onder druk staan.
28 Juli 2022
AgruniekRijnvallei

Nieuws Halfjaarcijfers

AgruniekRijnvallei zelf ook verbaasd over afzetgroei

Hoewel de dieraantallen in Nederland krimpen, laat AgruniekRijnvallei opnieuw indrukwekkende groeicijfers zien. In het eerste half jaar van 2022 steeg de mengvoerafzet met 8,2%. Die toename vindt de coöperatie zelf ook opmerkelijk. De productie zit aan de max en wordt daarom elders onder gebracht.
8 Juli 2022
Agrifoto2 tarwe - agri

Analyse Brokprijzen

Tarweprijs schiet onderuit, hoe snel volgt mengvoer?

De tarweprijs heeft in de afgelopen weken flink terrein verloren. Zo snel de granenmarkt door de oorlog in Oekraïne opliep, zo snel dalen de prijzen nu. Wat is hier de oorzaak van en hoe snel volgen de voerprijzen?
6 Juli 2022
brok brokken varkensvoer

Analyse Mengvoer

Wordt mengvoer nóg duurder?

De brokprijzen zijn in mei verder opgelopen tot niet eerder bereikte niveaus. Waar beweegt de markt naartoe in de komende maanden?
13 Juni 2022
veevoer voer brok melkveebedrijf brokken

Nieuws Voer

Mengvoerproductie liep in 2021 opnieuw terug

De Nederlandse productie van mengvoeders is in het jaar 2021 verder gekrompen. Met name productie van varkens- en rundveevoeders liep terug.
2 Juni 2022
veevoer voer brok brokken varkensvoer

Nieuws Voer

Mengvoerafzet in Europa stevent af op krimp

De afzet van mengvoer zal dit jaar met 4 á 5 miljoen ton dalen, denkt de Europese brancheorganisatie van de voerindustrie Fefac. Vooral de productie van varkens- en pluimveevoer loopt terug. 
31 Mei 2022
brok brokken varkensvoer

Achtergrond Voer

Mengvoerprijzen exploderen in april

De prijzen voor mengvoer zijn in april geëxplodeerd. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van Wageningen University and Research. Varkensvoeders zijn inmiddels bijna 25% duurder dan aan het begin van het jaar.
29 April 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief