Inspelen op klantwensen

Royal A-ware doet een tweetal overnames

16 Januari 2017 - Redactie Boerenbusiness

Kaasgrondstoffenproducent Prika is toegevoegd aan het imperium van Royal A-ware. Doelstelling achter de overname is het in eigen beheer produceren van kaasgrondstoffen voor afnemers in de voedingsmiddelenindustrie. Ook de Italiaanse kaasmakerij IL RE is eind 2016 door A-ware aangekocht.

‘Met de overname van Prika breiden we ons dienstenpakket verder uit en kunnen we poederkaas en geraspte kaas volgens de specifieke wensen van klanten maken’, zo stelt A-ware CEO Jan Anker. De komende maanden bekijkt A-ware hoe de activiteiten van Prika in het bedrijf kan worden geïntegreerd. Het is gissen hoeveel geld er met de overname gemoeid is, want dit is niet naar buiten gebracht.

Prika was voorheen een dochteronderneming van investeringsbedrijf Value 8. De reden dat het investeringsbedrijf de belangen in Prika afstoot, komt vooral doordat de producent van kaasgrondstoffen in de eerste helft van vorig jaar een negatieve bijdrage had op het resultaat. Door de gestegen melkprijs in het tweede helft van 2016 was ook deze periode verliesgevend. Volgens het investeringsbedrijf is schaalvoordeel noodzakelijk om Prika groene cijfers te laten schrijven. ‘Deze schaalvergroting is nu gevonden bij A-ware’, zo laat Value 8 weten.

Naast Prika is ook Il RE, de Italiaanse producent van Parmigiano Reggiano, door A-ware aangekocht. De Parmigiano Reggiano van deze kaasmakerij behoort tot het topsegment en wordt gemaakt volgens de richtlijnen van “Denominazione di Origine Protetta”, afgekort DOP. In het Nederlands BOB of Beschermde Oorsprongs Benaming. ‘Ik ben trots dat we door deze overname onze klanten een geweldig stuk Parmigiano Reggiano gemaakt volgens traditionele receptuur kunnen aanbieden’, aldus Jan Anker.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Interview Jan Anker

Groeiend A-ware houdt deur open, ook over grens

Nieuws Melk

Emlichheim switcht van A-ware naar Vreugdenhil

Achtergrond melk

Transfermarkt 2023 tekent einde bijzondere periode

Nieuws melk

A-ware en Interfood van start in Estland

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden