Niet alleen de Nederlandse gangbare melkveehouderij slaagt er in om uit te breiden ook de biologische melkveehouders groeien gestaag door. Het CBS becijferde zelfs dat deze sectoren qua groei hetzelfde tempo aanhouden. Bijna 2 procent van de Nederlandse rundveestapel was in 2016 biologisch.
In de biologische melkveehouderij kon tussen 2011 en 2016 een groei van meer dan 50 procent opgetekend worden. Het levert een totaal op van bijna 70 duizend dieren, wat inhoudt dat over 2016 bijna 2 procent van de rundveestapel biologisch was. Bekend is dat er nog veel bedrijven in omschakeling zijn, wat inhoudt dat het aandeel biologisch verder gaat stijgen.
Meer biologische runderen betekent ook meer biologische grasland. Dat groeit naar bijna 10 procent van het Nederlandse areaal. De rundveehouderij tekent na pluimvee de grootste groei op in het biologische segment.
Cor Pierik, van CBS, geeft aan dat de cijfers het beeld schetsen dat de biologische melkveehouderij de gangbare sector qua groei prima bijhoudt. Ondertussen neemt buiten Nederland het belang van gmo-vrij en omega 3 verder toe. Wat weer kansen schept voor deze tak van sport in de melkveehouderij.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.