Een sleutelmarkt

FrieslandCampina krijgt miljoenen voor Pakistan

7 Februari 2017 - Redactie Boerenbusiness - 13 reacties

FrieslandCampina krijgt 145 miljoen dollar om te investeren in de zuivelsector in Pakistan. Met dat geld kan de zuivelaar ook een aandeel van 51 procent nemen in een van de grootste verwerkers in Pakistan: Engro Foods. De lening komt van een onderdeel van de Wereldbank. 

Belangrijke groeiende markt 

Tijdens een ontmoeting tussen Roelof Joosten, topman van FrieslandCampina en de eerste minister in Pakistan, Nawaz Sharif, werden de kansen in de zuivelsector besproken. In totaal trekt de IFC een financieringspakket uit van 145 miljoen dollar. 

De reden dat het IFC een dergelijk groot bedrag verstrekt is dat ze verwachten dat 200.000 boeren en 270.000 omliggende partijen gaan profiteren van de overname van Engro. 'Wat ook nog eens 1.000 nieuwe banen in de verwerking van zuivel kan gaan opleveren.'

Naast de 145 miljoen dollar krijgt FrieslandCampina ook nog eens 45 miljoen van de Nederlandse Financierings-Maatschappij voor Ontwikkelingslanden. 'Pakistan is een belangrijke opkomende markt, gesteund door een van de grootste en qua omvang snelst groeiende middenklasse.' Joosten geeft aan dat FrieslandCampina helpt om de voedselzekerheid te vergroten, een meer duurzame productie aan te jagen en de levensstandaard van melkveehouders te vergroten. 

Pakistan is de nummer 3 zuivelconsument in de wereld en produceert jaarlijks 38 miljard liter melk. Voor FrieslandCampina is het vooral een aantrekkelijke markt doordat de verstedelijking toeneemt, de omvang van de middenklas groeit en er steeds meer overgestapt wordt van losse zuivel naar verpakt product. 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
13 reacties
Ae 7 Februari 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10873307/FrieslandCampina-krijgt-miljoenen-voor-Pakistan-]FrieslandCampina krijgt miljoenen voor Pakistan[/url]
Kennen ze daar ook kkm ,antibiotica beleid ,fosfaatrechten ,amoniakreductie, etc etc..
jan 7 Februari 2017
Het lijkt me dat FRC geld laat spreken en het hoofd afwendt voor corruptie, vervolging van Christenen en de sharia zo een handje helpt. Voor veel Pakistani is hun geloof belangrijker dan de centen. Natuurlijk is het geweldig dat bijna een 1/2 miljoen plattelanders een kans wordt gegeven. Maar het moet voor (leden van) het bestuur toch wel een dilemma zijn geweest. De directie vond het maar beter zo. De WB bijdrage kan niet als morele goedkeuring beschouwen. Die hebben niet zoveel met met moraal.
Jeroen 7 Februari 2017
Ik sluit me aan bij jan. Triest dat voor geldelijk gewin wordt gekozen en wordt geinvesteerd in een land wat de mensenrechten met voeten treedt. Zou je niet moeten willen....
Ard 7 Februari 2017
We hoeven niet roomser dan de paus te zijn
Overal is wel wat op aan te merken
Als je niets doe help je de mensen daar ook niet
Niets mis mee.
Niks
Theo 7 Februari 2017
Het is goed voor de Pakistanse melkveehouders , de Nederlandse export van zuivel producten zal daardoor in de toekomst toenemen.
Ton Westgeest 7 Februari 2017
Ik vind de kop van het artikel een beetje verkeerd. Er moet eigenlijk staan: Friesland Campina leent weer 200 miljoen extra voor Pakistan. Ze zijn hard op weg naar een miljard euro. Wie krijgt de schade aan zijn broek als het mis gaat in dit gevaarlijke land? De moslims wilden de kar zelf niet meer trekken......Terwijl ze daar heel goed toe in staat zijn.
Rfc lid 7 Februari 2017
Krijgen we straks na biologische melk ook

"Halal melk"

Hahaha
Abonnee
betweter 7 Februari 2017
en ook geen weidemelk denk ik, daar is geen gras, alles binnen en wij Nederlanders moeten ze buiten doen!
Henk 8 Februari 2017
Nee , daar moet eten op de plank komen. Dus geen gezeur over fosfaatrechten, weidegang, enz.
bas 8 Februari 2017
Ik dacht dat Friesland Campina thuis nog wel wat te doen heeft,of gaan de leden weer een hobby van een bestuurder sponsoren over de rug van de leden.Dit lijkt verdacht veel op die flaters van de W.M.D. in Indonesie en Avebe in China een paar jaar terug.Betaal eerst eens een fatsoenlijke melkprijs aan je leden.
bas 8 Februari 2017
O ja en maak bestuurders van cooperaties hoofdelijk aansprakelijk bij buitenlandse investeringen.
geert 15 Februari 2017
Het is een vorm van ontwikkelingshulp ,RFC krijgt geld voor verbeteringen in kennis van goede melkverwerking in Pakistan,daar help je een land mee vooruiit
SG 15 Februari 2017
Goede zet. Goed voor Pakistan, goed voor de concurrentiepositie van RFC en daarmee ook goed voor de Nederlandse boer.
Jan E. 16 Maart 2017
Goed voor de nederlandse boer?, dat moet nog blijken. Ondertussen ondersteunen we wel een land waar mensenrechten worden geschonden.
Is dit wat FC bedoeld met duurzaam?
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Melk

Fitch wil beter resultaat zien bij FrieslandCampina

Achtergrond Melk

Maar goed dat Friso nog van FrieslandCampina is

Achtergrond melk

FrieslandCampina doet boete, CEO belooft herstel

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden