Inside: Melk & Voer

Nieuws over reductie fosfaat werkt door in voer

7 Februari 2017 - Redactie Boerenbusiness

Melkveehouders begonnen in de eerste week van februari weer mondjesmaat naar voer te vragen. Nu er meer duidelijkheid is gekomen over de fosfaatreductie, lijken de melkveehouders toch weer iets voorzichtiger te zijn met het inkopen van voer. Ook het onvoorspelbare weer heeft invloed op de melkveehouders. Dat uit zich ook op de voermarkt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De onvoorspelbare weerssituatie speelt ook mee bij de inkoop van voer. Wanneer het gras natter wordt, hebben de melkveehouders weer een nieuwe voorraad aan voer nodig. Dat lijkt nog niet het geval te zijn. 

De vraag naar snijmaïs krimpt weer iets, zo kan opgemaakt worden uit de geluiden uit het veld. De prijzen lagen vorige week tussen de 57 en 62 euro per ton franco boerderij. Dit is deze week gedaald naar gemiddeld 55 tot 60 euro per ton franco boerderij. Het aanbod aan snijmaïs is hoger dan de vraag vanuit de ondernemers, hierdoor gaat de prijs de komende tijd nog verder dalen. 

Meer vraag naar stro

De vraag naar kuilgras blijft stabiel. Die gaat stijgen wanneer de boer minder eigen gras kan gebruiken als voer. Er wordt gemiddeld gehandeld met prijzen tussen de 40 en 45 euro per ton franco boerderij. 

Er is wel een stijgende lijn te zien in de vraag naar tarwestro en gerstestro. Tarwestro heeft gemiddeld een prijs tussen de 110 en 120 euro per franco boerderij. Gerstestro beweegt qua prijs tussen de 105 en 110 euro per franco boerderij. Voor gesneden producten ligt de prijs gemiddeld 5 euro per franco boerderij hoger.

Meer voerprijzen 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden