Toeslag boven 10 euro

FrieslandCampina houdt 4 miljoen euro melkgeld in

9 Maart 2017 - Herma van den Pol - 2 reacties

Ook over februari meldt FrieslandCampina een stabiele melkaanvoer, wat ze mede toeschrijven aan de tijdelijke standstill-maatregel. Over februari betekende dat een inhouding van 4 miljoen euro, waar degene die minder leverden per 100 kg melk 12,65 euro verdienden. 

12,65

euro

premie per 100 kg melk

Van 9 januari tot en 1 maart 2017 hanteerde FrieslandCampina een standstill om te voorkomen dat de melkaanvoer de verwerkingscapaciteit zou overtreffen. Het leverde een stabiele melkaanvoer op, zo meldt de verwerker. 'In totaal is er 53 miljoen kilo minder melk geleverd ten opzichte van het vergelijkingsvolume.' 

In de periode 1 februari tot en met 28 februari hebben 4.167 melkveehouders 12,7 miljoen kilo melk boven het vergelijkingsvolume geleverd. Het resulteerde in een inhouding van 31,50 euro per 100 kg melk. Onder de streep komt daar een totaalsom uit van 4 miljoen euro. Over januari werd 2,85 miljoen euro ingehouden. 

Degene die er wel in slaagden om onder het vergelijkingsvolume te blijven zien een bonus tegemoet van 12,65 euro per 100 kg melk. Het gaat daarbij om 8.084 melkveehouders die 39,7 miljoen kilo melk minder leverden. De toeslag wordt uitgekeerd over maximaal 10.000 kg melk en komt uit de inhoudingen. Over januari lag de toeslag nog op 10,19 euro per 100 kg melk. 

Vanaf 1 maart heeft de GVE-maatregel het overgenomen van de standstill. Uit de slachtcijfers valt op te maken dat melkveehouders hier al mee aan de slag zijn gegaan. 

Meer informatie over de slachtingen en rundveeprijzen vindt u hier speciaal voor de insiders van Boerenbusiness. Tevens kan gekeken worden naar de ontwikkeling van de melkprijs van FrieslandCampina. Meer over het abonnement. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Herma van den Pol

Herma van den Pol werkt sinds 2011 bij Boerenbusiness en heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot marktexpert Melk & Voer. Daarnaast is zij wekelijks te zien in de marktflits over de zuivelmarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
HD 9 Maart 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10873722/FrieslandCampina-houdt-4-miljoen-euro-melkgeld-in--]FrieslandCampina houdt 4 miljoen euro melkgeld in[/url]
Ach ja. Beetje winst maken over de rug van...... dan ook nog eens laten bestelen door joosten. Maar ik ben blij dat ik geen joosten heet als ik aan de poort verantwoording af moet leggen aan petrus
josef 9 Maart 2017
Het is eigenlijk belachelijk dat als je hebt besloten aan de stoppersregeling mee te doen en daardoor je koeien niet wegdeed en je vaarzen aanhield, je dan moet betalen voor de standstill maatregel!! Je word m.i. nog even extra geplukt.
Boertje 10 Maart 2017
Ik lever op mijn bedrijf minder melk dan in april of juli 2015 en ben dus niets gegroeid. Toch krijg ik een rekening van FC wegens te veel melk leveren in januari en februari. En het ergste is dat dit geld verdeeld wordt onder boeren die minder hebben geleverd maar soms ten opzichte van 2015 verdubbeld zijn in melkproductie. Ik heb daar maar 1 woord voor, MISDADIG.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Nieuws melk

Lactoferrine uit én zonder melk FrieslandCampina

Nieuws melk

FrieslandCampina werkt aan lokkertjes nieuwe leden

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Melk

Fitch wil beter resultaat zien bij FrieslandCampina

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden