In Nederland

Agrifirm start met afzet van GMO-vrij voer

28 April 2017 - Wouter Baan

Voerfabrikant Agrifirm start per 1 juni met de verkoop van GMO-vrij voer. Agrifirm beschikt, naar eigen zeggen, over de kennis en ervaring om Nederlandse melkveehouders GMO-vrij voer te leveren met het zogeheten VLOG-certificaat.

Daarmee probeert de mengvoerfabrikant in te spelen op de toenemende vraag naar GMO-vrij voer in Europa. In Duitsland levert Agrifirm al voer afkomstig van GMO-vrije grondstoffen.

Levert hogere melkprijs op

VLOG-certificaat
VLOG staat voor Verband Lebensmittel Ohne Gentechnik en is een Duitse vereniging, opgericht door voedselverwerkers, -producenten en retailers. Volgens Agrifirm is het gebruik van GMO-vrij voer voor melkveehouders interessant. Dit omdat melk, geproduceerd met het VLOG-certificaat, een hogere melkprijs oplevert.

FrieslandCampina doet ook onderzoek
Toevallig is dat FrieslandCampina een onderzoek is gestart om te onderzoeken welke kansen GMO-vrije kaas biedt op de Duitse markt. Hiervoor zoekt de zuivelaar melkveehouders uit de buurt van het Limburgse Born en het Friese Workum. De melk levert een bonus op van 1 euro per 100 kilo melk. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Interview Dick Hordijk

'Als Agrifirm nu de tering naar de nering zetten'

Nieuws Jaarcijfers

Miljoenenverlies dwingt Agrifirm tot reorganisatie

Analyse Voer

Middelgrote voercoöperatie ook vatbaar voor krimp

Nieuws Granen

Dit doen de poolprijzen graan bij Agrifirm

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden