In navolging op de premie om weidegang onder melkkoeien aan te jagen, komt er ook een premie wanneer de dieren naar de slacht gaan. DOC Kaas en exportslachterij J.Gosschalk hebben hiervoor de handen ineen geslagen. Het vlees vindt vervolgens zijn weg naar de keten Thrill Grill van meesterkok Robert Kranenborg.
Een hamburger gemaakt van het vlees van weidekoeien en belegd met weidekaas. Het is het resultaat van de samenwerking tussen de kaasmaker DOC, slachter J.Gosschalk en de burgerketen van Kranenborg. De bedoeling is weidegang stimuleren en een beter verwaarding van weideproducten ondersteunen.
Wat is weidegang?
Als uitgangspunt voor weidegang wordt de norm van 120 dagen minimaal 6 uur per dag in de wei aangehouden. Het alternatief is 120 dagen, 720 uur in de wei. Het moet hier wel om in Nederland geboren dieren gaan. Voor de melkveehouders levert het een bonus op van 25 euro per weidegangrund. Daarnaast geldt er al een bonus van 1,75 euro per 100 kilo melk voor koeien die de wei in gaan.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10874700/na-premie-weidemelk-volgt-premie-weidevlees][/url]