Duitsland kwakkelt met de melkaanvoer, Frankrijk melkt niet geweldig, maar ook in het Verenigd Koninkrijk wil het niet lukken. Daar melden ze vroegste piek in 10 jaar tijd. De boosdoeners zijn de armzalige omstandigheden voor weidegang.
Even zag het ernaar uit dat de Britten iets van de mindere prestaties in 2016 goed gingen maken, maar het weer gooit roet in het eten. De weersomstandigheden zijn allesbehalve gunstig voor de grasgroei en dat is terug te zien in de aanvoercijfers. Op 29 april werd het hoogste punt bereikt. De vroegste piek in 10 jaar tijd.
Vroege daling
De vroege piek houdt in dat de melkproductie 9 dagen eerder aan een daling begonnen is dan één jaar eerder. De Britten zijn al niet zelfvoorzienend, en met het oog op de brexit, is dat geen goede ontwikkeling. Rond het begin van juni schrijft de melkaanvoer alweer een achterstand op van 1,5 procent.
Opnieuw maken de Britse melkkoeien de verwachtingen niet waar. In vergelijking tot de huidige prognose bedraagt de achterstand zelfs 3 procent. Wanneer deze trend aanhoudt, levert mei een melkaanvoer op van 1.083 miljoen liter. Komt die voorspelling uit, dan houdt het een flinke aderlating voor de melkplas in. Dat meldt Dairy Co.
Nieuwe kansen
Voor de Nederlandse markt schept het weer nieuwe kansen om producten af te zetten. In combinatie met de problemen in andere regio's geeft het ruimte om schoon schip te maken op de markt.
Meer cijfers over de melkaanvoer
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10874742/britse-melkproductie-wil-maar-niet-vlotten][/url]