Door snelle veranderingen

FrieslandCampina formuleert nieuwe visie

31 Juli 2017 - Bart-Jan van Zandwijk - 1 reactie

Zuivelcoöperatie FrieslandCampina presenteert de komende weken een nieuwe visie aan haar leden. Die nieuwe visie komt tot uiting in 'de coöperatieve visie 2025 Melk met Meerwaarde'. Dat maakte FrieslandCampina op vrijdag 28 juli bekend.

De snelle groei van de melkveehouderij in Nederland, na het wegvallen van het melkquotum, en de snelle veranderingen in de markt zijn de voornaamste aanleidingen voor het formuleren van deze nieuwe doelstelling. 

Inspelen op de markt
Het programma 'Melk met Meerwaarde' moet ervoor zorgen dat melkveehouders, die aangesloten zijn bij FrieslandCampina, hun bedrijfsvoering verduurzamen. Dit is, volgens FrieslandCampina, omdat de maatschappij zich steeds vaker bemoeit met de sector. Voorbeelden hiervan zijn weidegang, grondgebondenheid en megastallen. 

Bedrijfsvoering moet duurzamer

Afnemers en consumenten van zuivelproducten vinden duurzaamheid steeds belangrijker bij het doen van hun aankopen. Dat beweert de zuivelfabrikant.

De visie
De nieuwe visie bestaat uit 3 onderdelen, namelijk 'waarde voor ons', 'zorg voor dier en natuur' en 'van waarde in en voor de samenleving'. De coöperatie wil hiermee onder meer de maximale waarde uit melk halen, en daarbij is een goede prijs voor de melkveehouder noodzakelijk. Ook wil het concern zich meer richten op verantwoorde productie, met respect voor dier en natuur. 

Vervolg
De nieuwe visie moet de komende weken aan de leden gepresenteerd worden. "We willen bij de succesvolste zuivelcoöperaties blijven horen", aldus Frans Keurentjes, voorzitter van bestuur bij FrieslandCampina. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
ae 31 Juli 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10875369/frieslandcampina-formuleert-nieuwe-visie][/url]
OOOO, vandaar die prijs verhoging!!!! Zieltjes winnen voor een nieuwe strategie. Nou leden van RC succes met jullie bedrijf!!
peter 1 Augustus 2017
uit de "sugestieve enquete" die leden van rfc kunnen invullen zal de uitkomst hoogstwaarschijnlijk zijn een fabrieksquotum !!!!

Dus melken kleintjes nu kan het nog!!!!!
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Nieuws melk

FrieslandCampina werkt aan lokkertjes nieuwe leden

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Melk

Fitch wil beter resultaat zien bij FrieslandCampina

Achtergrond Melk

Maar goed dat Friso nog van FrieslandCampina is

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden