Frans Keurentjes

Cees Veerman

Analyse Belangenbehartiging

Old boys trekken zonder boer de landbouw niet vlot

Zonder goede boerensteun was de handreiking van herensociëteit AgriNL aan het kabinet gedoemd te mislukken, ook met juiste cijfers. Plannen over, maar zonder de boeren (of andere beroepsgroepen0 redden het niet, blijkt ook uit eerdere plannen.
15 Oktober 2021
FrieslandCampina Frans Keurentjes

Nieuws Jaarcijfers

Lid FrieslandCampina mist ruim €10.000 aan inkomen

Melkveehouders die lid zijn van coöperatie FrieslandCampina missen over 2020 gemiddeld €10.000 tot €20.000 aan inkomsten, doordat de zuivelcoöperatie over het resultaat van 2020 geen nabetaling kan doen. 'Een fors bedrag', constateert Frans Keurentjes, voorzitter van de coöperatie. 'En er staat al druk op de sector.'
2 Maart 2021
FrieslandCampina Frans Keurentjes

Nieuws Benoeming

Keurentjes stapt op als preses FrieslandCampina

Frans Keurentjes stapt op als voorzitter van zuivelcoöperatie FrieslandCampina. Hij wordt medio juni opgevolgd door Erwin Wunnekink, de huidige vicevoorzitter. Keurentjes vertrekt, omdat hij het naar eigen zeggen tijd vindt voor nieuw leiderschap.
3 Februari 2021
FrieslandCampina Frans Keurentjes

Nieuws Voorzitterschap

FrieslandCampina: gerucht klopt niet, Keurentjes blijft

Frans Keurentjes treedt niet af als voorzitter van coöperatie FrieslandCampina en de Raad van Commissarissen van het zuivelconcern. Een woordvoerder van FrieslandCampina weerspreekt met klem de geruchten die in de melkveehouderij de ronde doen.
15 Oktober 2020
FrieslandCampina

Nieuws Melkprijzen

FrieslandCampina wil garantieprijs versoberen

FrieslandCampina is van plan om de garantieprijs te versoberen. Het voorstel naar de leden-melkveehouders is om vanaf 2020 de toeslagen (voor vlog, duurzaamheid en weidegang) bij de referentiebedrijven uit de garantieprijs te halen. In praktijk komt dit er op neer dat de garantieprijs lager en de prestatietoeslag hoger uitpakt. 
10 Oktober 2019
banken financieel rabobank

Nieuws Provincie Drenthe

Duurzame melkveehouder krijgt rentekorting

Rabobank, FrieslandCampina en de provincie Drenthe willen samen de melkveehouderij verduurzamen. De 3 partijen willen de duurzaamheidsagenda's configureren, zodat er samenhang ontstaat. Rabobank stelt €50 miljoen beschikbaar voor de melkveehouders die verduurzamen.
30 Januari 2019

BB TV Frans Keurentjes

'Kleine kans dat melkgeld wordt ingehouden'

FrieslandCampina wil vanaf 2019 starten met de Top-Zuivellijn. Volgens Frans Keurentjes, voorzitter van de coöperatie, staan melkveehouders in de rij om aanspraak te maken op de premie. In gesprek met Wouter Baan gaat Keurentjes ook in op de nieuwe koers, welke luistert naar de naam: 'Gebalanceerde Groei'. Waarom is de kans klein dat er gekort wordt op de melkprijs?
23 Oktober 2018
FrieslandCampina

Inside Melk

Wat verandert er bij FrieslandCampina?

Coöperatie FrieslandCampina heeft de voorlopige voorstellen om de reglementen in 2019 aan te passen gepresenteerd. Veel was al bekend, maar er zijn ook een aantal minder bekende aanpassingen onthuld. Zo moeten de Duitse melkveehouders verplicht overstappen op VLOG. Wat verandert er nog meer?
27 September 2018

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox