Opvolger Tjeerd de Groot

Oscar Meuffels nieuwe directeur NZO

20 September 2017 - Bart-Jan van Zandwijk

Het bestuur van de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) heeft Oscar Meuffels benoemd tot de nieuwe directeur. Hij volgt daarmee Tjeerd de Groot op.

De NZO heeft met deze keuze gekozen voor een kandidaat uit de eigen organisatie. Als manager Public Affairs is Meuffels al aardig bekend binnen de Nederlandse Zuivel Organisatie. Meuffels vervult deze functie sinds 2011. 

Belangenbehartiging kan succesvol worden voortgezet

NZO-voorzitter Roelof Joosten: "We zijn blij dat we een directeur hebben kunnen benoemen die uit de eigen organisatie komt. Ik ben er dan ook van overtuigd dat de belangenbehartiging van de Nederlandse zuivelindustrie, met zijn benoeming, op succesvolle wijze wordt voortgezet."

Voordat hij werkzaam werd bij de NZO vervulde Meuffels meerdere functies bij het voormalige ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Ook heeft hij gewerkt als vertegenwoordiger van Nederland bij de Europese Unie. Sinds maart 2017 is hij al interim-directeur. Dit in verband met het vertrek van Tjeerd de Groot.

Wat gaat Tjeerd de Groot doen?
Tjeerd de Groot ging na de Tweede Kamerverkiezingen van 2017, namens D66, naar de Tweede Kamer. Zijn portefeuilles zijn Landbouw, Visserij, Natuur, Dierenwelzijn en Voedselproductie. Na bijna 30 jaar gewerkt te hebben aan de verduurzaming van de voedselproductie, vindt De Groot het tijd om dit onderwerp hoger op de politieke agenda te zetten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden