Nederlandse Zuivel Organisatie

melk zuivel Boerenbusiness

Nieuws NZO

'Kwaliteit draagt bij aan economisch belang zuivel'

De Nederlandse Zuivel Organisatie bracht onlangs het rapport 'Zuivel op hoog niveau' naar buiten waarin het economisch belang en de kwaliteit van de Nederlandse zuivelsector in de spotlight gezet worden. Is onze kwaliteit inderdaad zo vanzelfsprekend en hoe uit zich dit in de import en export?
22 September 2020
FrieslandCampina

Nieuws Stikstofcrisis

Schouten irriteert complete zuivelindustrie

FrieslandCampina voorzitter Frans Keurentjes zegt dat de ministeriele voermaatregel niet effectief is niet toekomstgericht. Ook de Scandinavische vestiging van Arla Foods in Nederland is niet blij met de opstelling van minister Schouten.
22 Juli 2020
melk

Nieuws NZO

Handreiking economisch belang zuivel aan politiek

De Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) komt met een handreiking over het belang van de zuivelsector aan de Tweede Kamer voor het verkiezingsjaar in 2021. In deze bijdrage benadrukt NZO het belang van zuivel in de Nederlandse economie.
17 Juli 2020
melkveebedrijf koeien

Achtergrond Interventie

'Hulpmiddelen staan klaar als melkprijs instort'

De Europese Commissie heeft gisteren (22 april) besloten om de particuliere opslagregeling voor zuivelproducten als magere melkpoeder, boter en kaas open te stellen. Ook het vrijwillige melkminderingsplan is een stap dichterbij. Hoe wordt hier op gereageerd?
23 April 2020
melkveebedrijf koeien

Nieuws Coronacrisis

Zuivelbedrijven sluiten crisisdeal in melkcollectie

De Nederlandse zuivelbedrijven hebben afspraken gemaakt over de melkcollectie bij de melkveebedrijven, mocht er door de coronacrisis de komende periode ergens een kink in de kabel komen. De komende weken bereikt de melkproductie haar traditionele piek in het seizoen.
4 April 2020
Coronavirus

Nieuws Corona

Zuivelketen blijft leveren, sierteelt luidt noodklok

De Nederlandse zuivelindustrie heeft op dit moment nog geen problemen met het beleveren van winkels in de huidige coronacrisis. Wel worden voorzorgsmaatregelen genomen voor de seizoensmatige piek in de melkaanvoer. De Nederlandse sierteelt luidt de noodklok en vreest vele faillissementen.
15 Maart 2020
FrieslandCampina Hein Schumacher

Nieuws NZO

Schumacher op pole position in de zuivel

De Algemene Ledenvergadering van de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) heeft Hein Schumacher benoemd tot voorzitter. Hiermee treedt hij in de voetsporen van Joost van der Hoogte, die op 30 januari 2020 is teruggetreden.
3 Februari 2020
kaas

Nieuws Kaas

Sector wil consument warm maken voor Hollandse kaas

De Nederlandse kaassector benadrukt het belang van Goudse kaas dat het keurmerk 'Gouda Holland' heeft, met een nieuwe reclamecampagne. Dit moet ervoor zorgen dat de consument bewust kan kiezen. In het buitenland zorgt het keurmerk voor bescherming tegen imitatie.
13 Mei 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox