Tjeerd de Groot

rabobank

Nieuws Landbouwtransitie

'Rabobank hoeft geen leningen af te schrijven'

Rabobank bestrijdt dat de bank leningen moet afschrijven door de transitie naar kringlooplandbouw. 'Kamerleden Joris Thijssen en Tjeerd de Groot trokken vorige week in het debat met ministers Henk Staghouwer en Christianne van der Wal fel van leer tegen Rabobank en de financiering van de agrarische sector.
19 April 2022
politiek DenHaag binnenhof tweedekamer

Nieuws Politiek

Historisch jongerenpact geeft signaal af aan politiek

Jonge boeren en tuinders missen de randvoorwaarden die nodig zijn om bij te dragen aan maatschappelijke vraagstukken als stikstof en klimaat.
22 April 2021
verkiezingen

Nieuws Verkiezingen

Van der Plas euforisch, De Groot wil minister worden

Caroline van der Plas heeft altijd geloofd dat haar partij BoerBurgerBeweging (BBB) op voldoende steun kon rekenen. Toch kwam de uitslag van de eerste exitpoll van de verkiezingen echt binnen. Een andere winnaar, D66-Kamerlid Tjeerd de Groot loopt niet weg voor de ministerspost van Landbouw in het nieuw te vormen kabinet.
18 Maart 2021
Tjeerd de Groot

Interview Tjeerd de Groot

'Sprookjes dat het zonder halvering veestapel kan'

De man die de veestapel wil halveren, meer introductie behoeft Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot (52) tegenwoordig niet. Zijn uitspraak was anderhalf jaar geleden directe aanleiding voor de boerenprotesten. Boerenbusiness vraagt de nummer 8 op de lijst van D66 naar zijn visie.
16 Maart 2021
Tjeerd de Groot

Nieuws Politiek

D66'er De Groot nu ook in de Kamer gebeten hond

Zijn uitspraak over het halveren van de veestapel was de druppel die de emmer deed overlopen, waardoor precies een jaar geleden het grootste boerenprotest ooit in Den Haag plaatsvond. Een jaar na dato kreeg D66'er Tjeerd de Groot ook de hoon van collega politici over zich heen.
1 Oktober 2020
Tjeerd de Groot

Politiek Tjeerd de Groot

D66 wil revolutie in de landbouw

De Tweede Kamerverkiezingen komen dichterbij. In maart 2021 mogen we opnieuw naar de stembus. Hoewel de campagnes nog moeten beginnen, maken veel partijen nu alvast hun standpunten bekend. Vandaag belichten we de agrarische thema's uit het partijprogramma van D66. Hun inzet: een halvering van de veestapel.
23 September 2020
Tjeerd de Groot

Nieuws Biobeurs

De Groot: 'Biologisch is geen kringlooplandbouw'

Biologische landbouw is geen kringlooplandbouw. Wel is biologische landbouw een voorloper op het gebied van kringlooplandbouw. Dat zei Tjeerd de Groot, Kamerlid van D66, op de Biobeurs.
23 Januari 2020
boerenprotest

Nieuws Boerenprotest

Nieuwe actie boeren FDF tegen 'corrupte overheid'

Farmers Defence Force (FDF) heeft woensdag 16 oktober een nieuw grootschalig protest aangekondigd. De organisatie wil ook burgers betrekken in de demonstratie tegen een volgens haar 'corrupte overheid'. Waar de actie in de Randstad wordt gehouden, wil FDF nog niet zeggen.
7 Oktober 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox