Blijkt uit onderzoek

Melkveehouder wil transparantie voederwaarde

25 September 2017 - Bart-Jan van Zandwijk

Ongeveer tweederde van de melkveehouders wil inzicht in de exacte samenstelling van het geleverde mengvoer. Dat toont een onderzoek van agrarisch marktonderzoeksbureau Geelen Consultancy uit Wageningen aan.

Het marktonderzoeksbureau voerde het onderzoek, onder 921 melkveehouders, uit in opdracht van VoederWaarde.nl. Melkveehouders hechten veel waarde aan controle en transparantie op het gebied van voederwaarde, zo luidt de conclusie uit het onderzoek.

Samenstelling belangrijk voor mineralenbalans

Samenstelling mengvoer inzien
De melkveehouders vinden dat het voeren van de juiste voerderwaarden steeds belangrijker wordt voor een juiste mineralenbalans. Daarnaast geeft ongeveer tweederde van de ondervraagden aan dat het op aanvraag kunnen inzien van de exacte samenstelling belangrijk is.

Uit het onderzoek blijkt tevens dat ongeveer 80% van de ondervraagden aangeeft dat de geleverde voederwaarde belangrijk is voor het behalen van goede resultaten. Daarbij vindt circa driekwart dat onafhankelijke controle op de betreffende voederwaarden belangrijk is.

VoederWaarde.nl wil garanties geven
VoerderWaarde.nl is een samenwerking tussen verschillende mengvoederbedrijven en landbouworganisaties (NVV, NVP, NMV en LTO). Het doel is om de veehouder extra garanties te geven op de voederwaarden. In 2016 viel 21% van al het geproduceerde mengvoer onder de reikwijdte van VoederWaarde.nl.

Benieuwd wat de prijs van Standaardbrok A gaat doen? Neem dan een abonnement op 'Melk & Voer Pro' en krijg onder meer toegang tot de mengvoerprijsindicator.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Voer

De rek is uit de daling van mengvoerprijzen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden