Comité Gras ingesteld

Grondig wil definitie van grondgebondenheid

26 September 2017 - Bart-Jan van Zandwijk - 2 reacties

Over de definitie grondgebondenheid wordt verschillend gedacht. Het Netwerk Grondig heeft daarom het comité Gras ingesteld. Dit comité zal op basis van reacties uit de sector het begrip 'grondgebondenheid' een vaste definitie geven. Begin december zal de uitkomst hiervan aangeboden worden aan de Tweede Kamer en het ministerie.

Grondig wil voorkomen dat er geknaagd wordt aan de definitie van grondgebondenheid. Daarom vraagt het aan alle partijen in de sector om een reactie te geven op de definitie die Grondig heeft gemaakt. Zij kunnen op de website van het Netwerk Grondig een reactie achterlaten.

Reacties van melkveehouders wegen het zwaarst
 

Comité Gras opgericht
Gronding heeft het comité Gras opgericht. Dit bestaat uit 5 vertegenwoordigers van de wetenschap, de consumentenbond, de melkveehouders, de zuivelbranche en een maatschappelijke organisatie. Begin oktober wordt het comité definitief samengesteld.

Het comité Gras gaat op basis van reacties uit de sector de definitie bestendigen. Diana Saaman van Netwerk Grondig: "De reacties vanuit de melkveehouders zullen hierin het zwaarst worden meegenomen. De grondgebonden melkveehouder wordt hiermee beschermd."

De definitie zal eind november worden gepresenteerd en begin december worden aangeboden aan de Tweede Kamer en het ministerie.

Verschillende beschrijvingen
Grondgebondenheid is onder meer van belang bij de fosfaatregels. In de wetgeving is grondgebonden omschreven als: 'bedrijven die geen fosfaatoverschot hebben'. Jaren geleden werd het begrip al gekoppeld aan 2,5 GVE per hectare. Andere benaderingen voor grondgebondenheid zijn 'een maximaal aantal kilo’s mest, melk of koeien per hectare'.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
ronnie 26 September 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10876000/grondig-wil-definitie-van-grondgebondenheid][/url]
Beetje boer houd voer over met 2,5 gve. Daar sta ik niet op te wachten !!!!
wim v/d molen 27 September 2017
Dat is juist het probleem omdat iedere veehouder een ander bedrijfsvoering heeft maar doe mij maar 2,5 koe per/ha of geen derogatie zodat iedereen dezelfde normen krijgt ????????
tem 27 September 2017
wim dit is een perfect plan.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Nieuws CBS

Uitscheiding stikstof en fosfaat onder plafond EU

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden