Melkaanvoer loopt terug

DMK gaat flink aantal melkfabrieken sluiten

26 September 2017 - Wouter Baan

DMK, de grootste zuivelverwerker van Duitsland, gaat meerdere productielocaties sluiten. Dat heeft het bedrijf vandaag, dinsdag 26 september, laten weten. Ook de Raad van Commissarissen heeft ingestemd met het voornemen.

De beslissing vloeit voort uit het gegeven dat relatief veel Duitse melkveehouders stoppen, waardoor de melkaanvoer terugloopt. Zowel in Noordrijn-Westfalen, Saksen-Anhalt, Sleeswijk-Holstein en Mecklenburg-Vorpommern worden daarom in 2018 en 2019 fabrieken gesloten. In Nedersaksen en Bremen blijft de verwerkingscapaciteit intact.

Geen andere oplossing mogelijk

Stakingen onder personeel
Het voornemen van DMK valt niet in goede aarde bij het personeel. Maandag 25 september gingen zo’n 250 medewerkers in protest, omdat hun banen op de tocht staan. DMK zegt de impact van de beslissing te begrijpen, maar ziet geen alternatieven.

DMK heeft momenteel 20 productielocaties die jaarlijks 7,3 miljard kilo melk verwerken. Naar eigen zeggen behoort het bedrijf, met een omzet van €5,1 miljard, tot de grootste zuivelverwerkers in Europa. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden