DMK Group

DOC Kaas

Nieuws Melk

DOC Kaas tikt bijna €50,00 aan met kale prijs

DOC Kaas verhoogt de melkprijs voor mei met het dubbele bedrag van de vorige maand. Oftewel: met €2,15 per 100 kilo. Volgens eigen opgave en bij een volume van 1,1 miljoen kilo betaalt het kaasconcern ruim over de €50,00 per 100 kilo. Wat doet DOC Kaas in de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker?
29 April 2022
DMK

Nieuws DMK Group

DMK schaalt op in plantaardige zuivel

De Duitse zuivelcoöperatie DMK gaat opschalen in plantaardige zuivel en zuivelalternatieven. Het productportfolio van het merk Milram wordt uitgebreid met plantaardige toetjes en cacaomelk.
29 Maart 2022
DOC Kaas

Inside Melk

DMK wil in 2022 vaste melkprijs testen bij DOC

DMK wil volgend jaar onderzoeken of ook aan de leden van DOC Kaas de optie kan worden aangeboden om een deel van de melkprijs vast te klikken. Dit meldt de onderneming desgevraagd. In Duitsland is sinds november de proeffase voorbij en kan ieder lid meedoen.
8 December 2021
DMK

Nieuws Zuivel

DMK beperkt belang in zuivelhandel Fude+Serrahn

De Duitse DMK Groep beperkt het belang in handelshuis Fude + Serrahn naar 10 procent. Dit hebben beide partijen bekend gemaakt. Een verkoopsom van het belang is niet bekend gemaakt.
6 Oktober 2021
DMK

Nieuws Jaarcijfers 2020

DMK tevreden met tikkie minder winst en omzet

De DMK Group heeft ondanks de coronacrisis een stabiel boekjaar 2020 achter de rug. De Duitse zuivelgigant, waar DOC Kaas onderdeel van uitmaakt, kijkt tevens optimistisch naar het lopende jaar.
14 Juni 2021
boos vuist boerenprotest

Nieuws Rechtszaak

Melkers eisen directe uitbetaling van DOC Kaas

De rechtszaak tussen zuivelverwerker DOC Kaas en een groep van 33 oud-leden van de coöperatie blijft nieuwe wendingen nemen. Waar DOC Kaas het in december aangetekende hoger beroep wil afwachten, eist de advocaat van de melkers nu dat het bedrag direct wordt overgemaakt. Er wordt zelfs gedreigd met het aanvragen van een faillissement.
12 Maart 2021
DMK

Nieuws Melk

DMK biedt leverancier vaste melkprijs aan

De Duitse zuivelcoöperatie DMK biedt leveranciers vanaf november de mogelijkheid om 30% van de aanvoer tegen een vaste melkprijs te laten uitkeren. Hiermee probeert DMK liquiditeitsrisico's bij de leveranciers te verkleinen. Nieuw is deze stap in Duitsland niet, maar tot nu toe boden grote spelers deze mogelijkheid nog niet. 
22 September 2020
rechtspraak rechtbank vonnis Boerenbusiness

Nieuws Uitspraak rechter

Oud DOC-leden hebben recht op fusiebonus

De rechtbank van Assen heeft in een tussenvonnis bepaald dat DOC de fusiebonus alsnog dient uit te betalen, zo meldt advocaat Dinant te Biesebeek die de melkveehouders bijstaat. De zaak werd eind 2017 aangespannen, omdat zij naar eigen zeggen niet geïnformeerd waren geen recht te hebben op de fusiebonus als zij lid-af zouden zijn. DOC Kaas beraadt zich op de uitspraak. 
7 September 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden