Salmonella door babyvoeding

Lactalis doet wereldwijde terugroepactie

12 December 2017 - Kimberly Bakker

Zuivelfabrikant Lactalis doet een wereldwijde terugroepactie naar haar babymelkpoederproducten. Dit vanwege de kans op een salmonellabesmetting. De gezondheidsautoriteiten in Frankrijk laten weten dat sinds eind december zo'n 26 kinderen ziek zijn geworden.

De terugroepactie gaat onder meer op voor producten die geëxporteerd zijn naar China, Groot-Brittannië, Pakistan, Bangladesh en Sudan en wereldwijd verkocht worden onder de merknamen Milumel, Picot en Celi.

Bijna 7.000 ton
Michel Nalet, woordvoerder van Lactalis, liet aan AFP weten dat bijna 7.000 ton mogelijk besmet is, maar het Franse bedrijf kan daar nog geen definitieve uitspraken over doen. Ook kan zij nog niet aangeven hoeveel daarvan momenteel nog op de markt is, verbruikt is en/of op voorraad is.

Lactalis vermoedt dat de besmetting is ontstaan in de fabriek in Craon (Noord-Frankrijk). Alle producten die daar sinds midden februari zijn gemaakt, zijn inmiddels teruggeroepen. Het bedrijf geeft tevens aan dat er voorzorgsmaatregelen zijn genomen om de machines in de fabriek te ontsmetten.

Salmonella
Salmonella kan voedselvergiftiging veroorzaken en de symptomen omvatten diarree, maagkrampen en braken. De ziekte is gevaarlijk voor de zeer jonge kinderen en ouderen. Dit vanwege het risico van uitdroging.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Zuivelreus Lactalis ziet omzet en winst groeien

Achtergrond Boerenprotest

Frans boerenprotest lokt debat uit over prijzen

Nieuws melk

Franse 'camembert-oorlog' duurt voort

Nieuws Melk

Melkveehouders en Lactalis twisten over melkprijs

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden