Melkpoederprijzen

china yuan Chinese economie

Analyse Melkpoeder

Krimp Chinese economie breekt melkpoedermarkt op

Sinds het hoogtepunt in april is de melkpoederprijs op de Global Dairy Trade al met 35% gezakt. Ook de prijzen in Europa zijn stevig afgewaardeerd en de bodem is nog niet bereikt. De kwakkelende Chinese economie breekt de markt steeds meer op.
2 November 2022
melkpoeder

Analyse Melkpoeder

Melkpoedermarkt worstelt met ruimere voorraden

De melkpoedermarkt heeft al tijden moeite om richting te kiezen. Prijsstijgingen worden soms dezelfde week nog weer ongedaan gemaakt. Andersom gaat het net zo, de markt deint op en neer. Toch lijkt een prijsdaling meer waarschijnlijk dan de kans dat de markt weer aantrekt. 
5 Oktober 2022
FrieslandCampina melkpoeder poedertoren

Analyse Melkpoeder

Melkpoederprijs brokkelt langzaam af

Waar de kaas- en boterprijzen standhouden of zelfs aantrekken, kan de melkpoedermarkt geen potten breken. Opvallend genoeg trekken de termijnmarkt prijzen wel aan, waardoor de melkpoedermarkt in zijn totaliteit richtingloos oogt.
14 September 2022
melkpoeder

Analyse Melkpoeder

Melkpoedermarkt lift weer op na dipje

De melkpoederprijzen herpakken zich van de vroege voorjaarsdip. De prijzen bewegen op dit moment op historisch hoge niveaus, waarbij de tendens stijgende is. Toch zijn er ook zorgen, maar daar trekt de markt zich op dit moment weinig van aan.
1 Juni 2022
export china shanghai

Nieuws melk

Melkpoederexport EU krijgt klap, kaasuitvoer een tikje

De export van melkpoeders vanuit de EU naar landen daarbuiten is in de eerste drie maanden van 2022 stevig teruggevallen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De export van kaas daalde ook, maar naar verhouding beperkt. Ook de export van boter daalde.
20 Mei 2022
Cheddar

Analyse Zuivel

Veel minnen, maar toch vertrouwen in zuivelmarkt

Cheddar noteert nog een klein plusje, voor het overige zijn er overal minnetjes te noteren op de zuivelmarkt. Voor een deel gaat het om kleine minnetjes, zoals bij rauwe melk, boter en de meeste kazen, bij de poeders, room en vooral magere melkconcentraat worden het stevige minnen.
13 Mei 2022
melkpoeder

Analyse zuivel

Poeders voelen zwakker, kaas geeft geen krimp

De DCA-notering voor magere melkpoeder houdt deze week verrassend genoeg stand, ook al zien veel handelaren een zwakkere markt en dalende prijzen. Het schetst een beetje de tweedeling in de markt, waar enerzijds de Europese afzet nog vrij sterk en stabiel is en anderzijds de extra-EU markt, waar het veel moeizamer gaat.
6 Mei 2022
melkpoeder

Analyse Melkpoeder

Vraaguitval tackelt melkpoederprijzen

Kortgeleden konden de melkpoederprijzen maar één kant op, en dat was omhoog. Ondertussen is de markt spontaan uit vorm geraakt. Waarschijnlijk hebben de prijzen in de afgelopen maanden teveel voorschot genomen op de schaarste.
4 Mei 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief