Melkpoederprijzen

melkpoeder

Analyse Melkpoeder

Exportkansen melkpoeder verlagen druk melkprijs

De harde euro is momenteel de grootste bedreiging voor de Europese zuivelexport. Voor het overige lijken de kaarten niet slecht geschud. Ondanks een even iets oplopende prijs voor magere melkpoeder zijn er tijdelijk goede exportkansen. De concurrentie van elders in de wereld lijkt iets af te zwakken en er is wel vraag in het Midden-Oosten, Afrika en delen van Azië. Het ondersteunt de boerenmelkprijs hier niet direct, maar remt wel de neerwaartse druk.
9 Augustus 2023
export

Analyse Zuivelbusiness

Melkpoederexport gaat veel beter dan gedacht

De melkpoedermarkt is al tijden weinig dynamisch. Zuivelhandelaren en producenten zeggen dat de afzet tegenvalt, vooral ook op de wereldmarkt. Toch zijn de exportcijfers veel minder slecht dan het marktsentiment doet vermoeden. In jaren waren de Europese exportcijfers niet zo goed als nu.
14 Juni 2023
china yuan Chinese economie

Analyse Melkpoeder

Krimp Chinese economie breekt melkpoedermarkt op

Sinds het hoogtepunt in april is de melkpoederprijs op de Global Dairy Trade al met 35% gezakt. Ook de prijzen in Europa zijn stevig afgewaardeerd en de bodem is nog niet bereikt. De kwakkelende Chinese economie breekt de markt steeds meer op.
2 November 2022
melkpoeder

Analyse Melkpoeder

Melkpoedermarkt worstelt met ruimere voorraden

De melkpoedermarkt heeft al tijden moeite om richting te kiezen. Prijsstijgingen worden soms dezelfde week nog weer ongedaan gemaakt. Andersom gaat het net zo, de markt deint op en neer. Toch lijkt een prijsdaling meer waarschijnlijk dan de kans dat de markt weer aantrekt. 
5 Oktober 2022
FrieslandCampina

Analyse Melkpoeder

Melkpoederprijs brokkelt langzaam af

Waar de kaas- en boterprijzen standhouden of zelfs aantrekken, kan de melkpoedermarkt geen potten breken. Opvallend genoeg trekken de termijnmarkt prijzen wel aan, waardoor de melkpoedermarkt in zijn totaliteit richtingloos oogt.
14 September 2022
melkpoeder

Analyse Melkpoeder

Melkpoedermarkt lift weer op na dipje

De melkpoederprijzen herpakken zich van de vroege voorjaarsdip. De prijzen bewegen op dit moment op historisch hoge niveaus, waarbij de tendens stijgende is. Toch zijn er ook zorgen, maar daar trekt de markt zich op dit moment weinig van aan.
1 Juni 2022
export china Boerenbusiness

Nieuws melk

Melkpoederexport EU krijgt klap, kaasuitvoer een tikje

De export van melkpoeders vanuit de EU naar landen daarbuiten is in de eerste drie maanden van 2022 stevig teruggevallen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De export van kaas daalde ook, maar naar verhouding beperkt. Ook de export van boter daalde.
20 Mei 2022
Cheddar

Analyse Zuivel

Veel minnen, maar toch vertrouwen in zuivelmarkt

Cheddar noteert nog een klein plusje, voor het overige zijn er overal minnetjes te noteren op de zuivelmarkt. Voor een deel gaat het om kleine minnetjes, zoals bij rauwe melk, boter en de meeste kazen, bij de poeders, room en vooral magere melkconcentraat worden het stevige minnen.
13 Mei 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden