Melkpoederprijzen

melkpoeder

Analyse Melkpoeder

Melkpoedermarkt lift weer op na dipje

De melkpoederprijzen herpakken zich van de vroege voorjaarsdip. De prijzen bewegen op dit moment op historisch hoge niveaus, waarbij de tendens stijgende is. Toch zijn er ook zorgen, maar daar trekt de markt zich op dit moment weinig van aan.
1 Juni 2022
export china shanghai

Nieuws melk

Melkpoederexport EU krijgt klap, kaasuitvoer een tikje

De export van melkpoeders vanuit de EU naar landen daarbuiten is in de eerste drie maanden van 2022 stevig teruggevallen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De export van kaas daalde ook, maar naar verhouding beperkt. Ook de export van boter daalde.
20 Mei 2022
Cheddar

Analyse Zuivel

Veel minnen, maar toch vertrouwen in zuivelmarkt

Cheddar noteert nog een klein plusje, voor het overige zijn er overal minnetjes te noteren op de zuivelmarkt. Voor een deel gaat het om kleine minnetjes, zoals bij rauwe melk, boter en de meeste kazen, bij de poeders, room en vooral magere melkconcentraat worden het stevige minnen.
13 Mei 2022
melkpoeder

Analyse zuivel

Poeders voelen zwakker, kaas geeft geen krimp

De DCA-notering voor magere melkpoeder houdt deze week verrassend genoeg stand, ook al zien veel handelaren een zwakkere markt en dalende prijzen. Het schetst een beetje de tweedeling in de markt, waar enerzijds de Europese afzet nog vrij sterk en stabiel is en anderzijds de extra-EU markt, waar het veel moeizamer gaat.
6 Mei 2022
melkpoeder

Analyse Melkpoeder

Vraaguitval tackelt melkpoederprijzen

Kortgeleden konden de melkpoederprijzen maar één kant op, en dat was omhoog. Ondertussen is de markt spontaan uit vorm geraakt. Waarschijnlijk hebben de prijzen in de afgelopen maanden teveel voorschot genomen op de schaarste.
4 Mei 2022
kaas kaasproductie Hochwald

Analyse zuivel

Kaasmarkt blijft vast, dik vloeibaar schiet omhoog

De markt voor vaste zuivel laat een verdeeld beeld zien. De poederprijzen gaan verder omlaag, terwijl de kaasprijzen blijven stijgen. Ook boter is iets duurder geworden, maar dat gebeurt vooral in het kielzog van de room. Daarvan is de prijs, net als die van magere melkconcentraat, sterk omhoog geschoten.
22 April 2022
zuivel kaas zuivelverwerking kaasproductie

Analyse Melk

Kaas houdt de stemming erin op kalmere markt

Met vloeibare zuivel over de gehele linie iets in de min en de melkpoeders grotendeels stabiel, bleef deze week alleen kaas nog over als product waarbij de prijzen nog stappen omhoog zette.
8 April 2022
melk zuivel melkveebedrijf zuivelverwerking melkpoeder

Analyse Melkpoeder

Export minder belangrijk door lage melkaanvoer

De prijzen van magere melkpoeder zijn in de voorbije weken blijven stijgen, ondanks het feit dat de poederprijzen al op recordhoogte zitten. Met een niveau van zo'n €4.200 per ton is Europa daardoor niet meer echt concurrerend op de wereldmarkt. Zeker niet op verre bestemmingen.
6 April 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief