Na kernramp Japan

Rol voor melkveehouderijen in wederopbouw

16 Januari 2018 - Sarah Burgers - 1 reactie

Melkveehouders in Japan willen 'wederopbouwboerderijen' bouwen. Dit als onderdeel van de inspanningen om de industrie in gebieden die in 2011 getroffen zijn door de ramp met kerncentrale Fukushima te stimuleren.

De Japanse melkveehouders, verenigd in de Fukushima Dairy Farmers Cooperative (FDFC), kijken momenteel naar meerdere locaties in de omgeving van de kerncentrale. De bewoners moesten vluchten nadat de kernsmelting het gebied onbewoonbaar maakte.

Volgens het plan zouden er 3 melkveebedrijven moeten komen, die tezamen 1.600 koeien gaan houden. Eén van de locaties moet een massadistributiecentrum worden, met een koelhuis voor de geproduceerde melk. De kosten voor het project zullen naar verwachting rond de €90 miljoen liggen.

Productiecentrum voor voedselrijk veevoer

Baanbrekend onderzoek
Het is de bedoeling dat er een centrum voor onderzoek naar biotechnologie komt. Het gebruik en de ontwikkeling van melkrobots is een van belangrijkste kenmerken van het plan. Andere faciliteiten zijn: een productiecentrum voor voedselrijk veevoer en een onderzoekscentrum voor het fokken van hoogwaardige rundveerassen.

Ook zal er plek worden gemaakt voor academisch onderzoek door de Fukushima Universiteit. De hoop is dat de samenwerking tussen de melkveehouders en de universiteit zal leiden tot een nieuw generatie van experts op het gebied van melkveehouderijen.

Grootschalige landbouw
Volgens de FDFC is grootschalige landbouw zeer belangrijk voor de toekomst van de industrie. Dit vanwege de vergrijzing van de Japanse bevolking. Massabedrijven zijn een oplossing voor dit probleem, omdat deze bedrijven de productiekosten verlagen. Minoru Mankata, hoofd van de coöperatie, heeft veel vertrouwen in het initiatief: "Wij hopen dat het runnen van grootschalige melkveehouderijen tot kostenbesparingen zal leiden. Wij zullen hard werken om er een succes van te maken."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
hans 16 Januari 2018
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10877222/rol-voor-melkveehouderijen-in-wederopbouw][/url]
Japan die het wiel nogmaals ! zal uitvinden vwb melkveehouderij. Dit op niet al te frisse gronden, letterlijk en figuurlijk. Tsjenobyl heeft nog steeds een grote natuurlijke omgeving?
En dan dit : " Massabedrijven zijn een oplossing voor dit probleem, omdat deze bedrijven de productiekosten verlagen. Minoru Mankata, hoofd van de coöperatie, heeft veel vertrouwen in het initiatief: "Wij hopen dat het runnen van grootschalige melkveehouderijen tot kostenbesparingen zal leiden."
Hetzelfde l*lverhaal als overal.
Paul 17 Januari 2018
Zou die melk dan wel goed testen op radioactieve straling.
Als er een ramp met een kerncentrale aan de belgische grens zou gebeuren, kan een groot deel van de nederlandse melkveehouderij wel opdoeken.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden