Japan

slachterij varkensvlees

Nieuws Varkens

Kan Japan deel 'Chinees' varkensvlees importeren?

17 Maart 2022
frites McDonalds

Nieuws McDonald's

Fritestekort bij McDonald’s in Japan houdt langer aan

Vlak voor de feestdagen maakte McDonald’s bekend dat de filialen in Japan kampen met een tekort aan frites. Klanten konden alleen nog kleine porties bestellen. De keten beweerde dat het probleem bij de start van het nieuwe jaar opgelost zou zijn. Dat blijkt niet het geval.
11 Januari 2022
koeien Japan

Nieuws Corona

Oproep Japanse premier: 'Drink melkoverschot weg'

Japan kampt met een groot melkoverschot dat dreigt te moeten worden weggegooid. Het overschot is zo nijpend dat de Japanse premier vorige week tijdens een persconferentie over de Omikron-variant van corona de bevolking heeft opgeroepen om meer melk te drinken.
27 December 2021
frites Mayonaise

Achtergrond Frites

Japan heeft dit jaar meer buitenlandse frites nodig

Lastige weersomstandigheden hebben wereldwijd invloed op de aardappeloogsten, zo ook in Japan. Door de hoge temperaturen en droogte in juni en juli komt de opbrengst in seizoen 2021/2022 naar verluidt 18% lager uit. Daarmee ontstaat een tekort op de binnenlandse markt, want de vraag is constant. Japan wordt daardoor gedwongen om meer frites vanuit het buitenland te importeren.
1 December 2021
slachterij varkensvlees

Inside Varkens

Nederlands varkensvlees vaker richting Japan

Japan heeft over de eerste 2 maanden van het jaar fors minder varkensvlees geïmporteerd dan vorig jaar. De voornaamste leveranciers hebben over het algemeen minder varkensvlees richting Japan geëxporteerd. Nederland heeft juist een groei weten te behalen.
14 April 2021
Boerenbusiness

Opinie Joost Derks

Olympisch vuur laat Japanse yen ijskoud

In Japan ligt het vaccinatietempo nog veel lager dan in Nederland. Dat is echter niet de enige reden waarom de yen nu onder druk staat.
9 April 2021
Handelsmissie Japen

Nieuws Innovatie

Kansen voor agrarische innovaties in Japan

Japanse boeren kennen, net zoals hun Nederlandse collega's, een opvolgingsproblematiek. Veel jongeren trekken naar de stad en de gemiddelde boer is 67 jaar. In Japan is er dan ook veel behoefte aan technologieën die werk uit handen nemen. Nederlandse ondernemers met innovaties in de agribusiness stonden daarom te popelen om in juni 2020 op handelsmissie naar Japan te gaan, maar corona gooide roet in het eten. 
27 Februari 2021
wildzwijn zwijn hek afrikaanse varkenspest varkens - agri

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Regionaliseringsakkoord tussen Japan en Hongarije

Het heeft even geduurd, maar Japan en Hongarije zijn tot een regionaliseringsakkoord gekomen wat betreft de export van varkensvlees. Hongarije mag nu weer vlees uitvoeren naar Japan van vrije gebieden die vrij zijn van Afrikaanse varkenspest (AVP).
14 Januari 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden