Noodhulp in Midden-Oosten

VN komt met bestemming voor interventiepoeder

10 April 2018 - Wouter Baan

De circa 400.000 ton magere melkpoeder in interventie moet door de Europese Commissie worden aangewend voor hongerbestrijding in Jemen en Somalië. Die oproep doet Hilal Elver, voedselrapporteur van de Verenigde Naties (VN).

Elver laat weten dat de opgeslagen poeder welkom is voor acute hongerbestrijding in deze gebieden. Wel plaatst ze de kanttekening dat dat dergelijke hulp op de lange duur schade kan aanrichten. Dit omdat de lokale bevolking gebaat is bij een eigen productie.

Rondetafelgesprek
Eurocommissaris Phil Hogan heeft in een eerder stadium laten weten dat de Europese Commissie gebonden is aan de regels van de Wereldhandelsorganisatie (WTO). Die instantie staat dergelijk noodhulp niet zomaar toe.

Morgen, woensdag 11 april, vindt er in Brussel rondetafelgesprek plaats over dit onderwerp. Ondanks het concrete voorstel van de VN, verwacht de markt niet dat er op korte termijn een bestemming voor de voorraden komt. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Grondstoffen

Volle melkpoeder verschilt aanzienlijk in prijs

Analyse Melkpoeder

Exportkansen melkpoeder verlagen druk melkprijs

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden