Noodhulp in Midden-Oosten

VN komt met bestemming voor interventiepoeder

10 April 2018

De circa 400.000 ton magere melkpoeder in interventie moet door de Europese Commissie worden aangewend voor hongerbestrijding in Jemen en Somalië. Die oproep doet Hilal Elver, voedselrapporteur van de Verenigde Naties (VN).

Elver laat weten dat de opgeslagen poeder welkom is voor acute hongerbestrijding in deze gebieden. Wel plaatst ze de kanttekening dat dat dergelijke hulp op de lange duur schade kan aanrichten. Dit omdat de lokale bevolking gebaat is bij een eigen productie.

Rondetafelgesprek
Eurocommissaris Phil Hogan heeft in een eerder stadium laten weten dat de Europese Commissie gebonden is aan de regels van de Wereldhandelsorganisatie (WTO). Die instantie staat dergelijk noodhulp niet zomaar toe.

Morgen, woensdag 11 april, vindt er in Brussel rondetafelgesprek plaats over dit onderwerp. Ondanks het concrete voorstel van de VN, verwacht de markt niet dat er op korte termijn een bestemming voor de voorraden komt. 

boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Melkpoeder

Melkpoedermarkt lift weer op na dipje

Nieuws melk

Melkpoederexport EU krijgt klap, kaasuitvoer een tikje

Analyse Zuivel

Veel minnen, maar toch vertrouwen in zuivelmarkt

Analyse zuivel

Poeders voelen zwakker, kaas geeft geen krimp

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief