Nieuws Hochland

'Melkveehouder moet afzien van gebruik glyfosaat'

17 Juli 2018 - Kimberly Bakker

De Duitse zuivelonderneming Hochland wil dat melkveehouders, die melk produceren binnen het programma 'Milch für Hochland', vanaf 1 januari 2019 afzien van het gebruik van glyfosaat. Dat meldt de verwerker op haar website.

Ook wil de zuivelonderneming voorkomen dat de melk mogelijk verontreinigd is met kleine plastic-deeltjes. Daarom moeten de melkveehouders van Hochland bij de bemesting afzien van het gebruik van digestaat afkomstig uit installaties waarin ooit in plastic verpakte levensmiddelen zijn vergist. 

'Milch für Hochland'
In het programma 'Milch für Hochland' heeft de zuivelverwerker afspraken gemaakt met verschillende leveranciersverenigingen van melkveehouders in het zuiden van Duitsland. Het is in dit programma al langer de afspraak dat melkveehouders afzien van het gebruik van voeders die mogelijk genetisch gemodificeerde organismen kunnen bevatten.

De melkveehouders die aan dit programma van Hochland deelnemen, ontvangen een toeslag van €1 per 100 kilo melk. Hochland behaalde in 2016 een omzet van ruim €1,2 miljard. De onderneming is daarnaast voornamelijk gespecialiseerd in kaas en zit dit product in ruim 30 landen af.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Gewasbescherming

Strijd in glyfosaatdossier nog niet gestreden

Nieuws Gewasbescherming

Glyfosaat opnieuw voor 10 jaar toegelaten

Nieuws Gewasbescherming

Geen meerderheid voor herregistratie glyfosaat

Nieuws Gewasbescherming

Kamer niet blij met glyfosaat-oplossing Adema

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden