Inside Voer

Rust is wedergekeerd op de voermarkt

31 Juli 2018 - Kimberly Bakker

Het lijkt erop dat de rust is wedergekeerd op de voermarkt. Diverse handelaren laten weten dat de angst voor tekorten in de voorraden is verdwenen. Het maakt de meeste voerprijzen stabiliseren, maar dan wel op hoge niveaus.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De prijs van snijmaïs zette de afgelopen weken een forse stijging neer, want de prijs steeg in 1 maand tijd van €50 naar €70 per ton franco boerderij. Op dat niveau lijkt het product (voorlopig) zijn hoogtepunt te hebben gevonden, want voor deze week blijft de prijs staan op €70 per ton franco boerderij.

Stroprijs loopt wel op
De verschillende fouragehandelaren laten weten dat er wekelijks meer vraag komt naar stro. Deze week laat de prijs een stijging zien van €5 per ton, waardoor de prijs uitkomt op €125 per ton franco boerderij (zowel voor gerste- als tarwestro). Die prijs kan hier en daar wat variëren, wat te maken heeft met de afstand die afgelegd moet worden.

Ook blijkt dat Engels Raaigras meer in trek is. De prijs stijgt deze week met €10 naar €140 per ton franco boerderij. De verwachting is dat de prijs nog verder kan stijgen. Daarnaast laat ook de prijs van bierbostel opnieuw een stijging zien. Dat maakt het de vijfde stijging op rij, waardoor de prijs uitkomt op €2,50 per procent droge stof. Ook hier is de verwachting dat de prijs nog verder kan oplopen.

(Tekst gaat verder onder de grafiek)De prijs van snijmaïs stabiliseert ver boven de prijzen van de voorgaande jaren.

Rust is teruggekeerd
Wat over het algemeen opvalt, is dat de rust is teruggekeerd. Handelaren geven aan dat bij veehouders het gevoel leeft dat het uiteindelijk wel goedkomt. Dat gevoel wordt ondersteund door de neerslag van afgelopen weekend en de verwachtingen voor komende periode, waarin ook over neerslag wordt gesproken.

Het maakt dat de prijs van een aantal producten kon stabiliseren, eerder werd de prijs van snijmaïs al genoemd. Echter, ook de prijs van weidehooi stabiliseert en komt deze week uit op €180 per ton franco boerderij. Daarbij moet gemeld worden dat de handel in het product weer iets lastiger is. Ook de prijs van kuilgras laat een stabilisatie zien en komt uit op €50 per ton franco boerderij.

Uitverkochte producten
Voeraardappelen worden bij de meeste handelaren als uitverkocht beschreven, wat maakt dat de prijs blijft staan op €40 per ton franco boerderij. Wel worden er hier en daar nog zakengedaan voor hogere prijzen, maar het gaat dan om de laatste leveringen. Ook Roodzwenk, Rietzwenk en Veldbeemd zijn nauwelijks beschikbaar en noteren respectievelijk €140, €135 en €155 per ton franco boerderij.

Meer grafieken en prijzen zien? Bekijk de database.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden