Shutterstock

Nieuws Veehouderij

Overijssel voert per direct geitenstop in

28 September 2018 - Kimberly Bakker

De provincie Overijssel laat vrijdag 28 september weten dat het per direct een geitenstop invoert. Het betekent dat de geitenhouderijen in de provincie vanaf heden niet meer mogen uitbreiden.

Naast de maatregel dat de bestaande geitenhouderijen niet meer mogen uitbreiden, mogen zich in de provincie ook geen nieuwe bedrijven meer vestigen en is het omzetten van een agrarisch bedrijf naar een geitenhouderij niet meer toegestaan. Ook mogen bedrijven niet meer geiten houden dan dat ze nu hebben.

Gezondheidsrisico's voor omwonenden
De stop heeft vooral te maken met de mogelijke gezondheidsrisico’s voor omwonenden. Er loopt momenteel een groot landelijk onderzoek naar de mogelijke samenhang tussen geitenhouderijen en longklachten bij omwonenden. 

Eerder besloten ook de provincies Noord-Brabant, Gelderland en Utrecht een geitenstop in te voeren. De provincie Overijssel is bang dat er nu uitgeweken wordt naar Overijssel, wat de provincie heeft doen besluiten om de stop nu al in te voeren.

Niet voor kleine bedrijven
De geitenstop geldt zoals eerder vermeld vanaf 28 september 2018. De bedrijven die voor die datum een vergunning hebben aangevraagd vallen bij het verbod. Ook geldt de geitenstop niet voor bedrijven met minder dan 10 geiten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden