Overijssel

melkveebedrijf donkere wolken Overijssel

Nieuws Stikstof

LTO Overijssel stapt uit gebiedsoverleg stikstof

LTO Overijssel zet de medewerking aan het gebiedsgerichte stikstofoverleg stop en is daarmee de eerste kikker dit uit de kruiwagen springt. Het bestuur van de organisatie heeft zich unaniem uitgesproken voor stopzetten van deelname, stelt voorzitter Harold Zoet. De organisatie mist perspectief in de plannen van minister Christianne van der Wal en ziet zich bij voorbaat 'overruled'.
7 April 2022
melkveebedrijf Overijssel

Nieuws Stikstof

Overijssel wil 'onhaalbare' stikstofplannen doorzetten

De provincie Overijssel vindt, met de andere provincies in BIJ12, dat de huidige stikstof- en natuurmaatregelen tekort schieten om de overheidsplannen met het landelijk gebied door te voeren. Ze wil daarom meer, maar stelt ook vast dat het met regionale (emissie-)maatregelen niet mogelijk is om 50% minder depositie op gevoelige natuur te behalen.
10 Januari 2022
uien

Inside Uien

Gaat de siepel de juun verslaan?

Op het Nederlandse uientoneel is een belangrijke verschuiving aan het plaatsvinden. De siepel wint het steeds vaker van de juun. Dat deze trend doorzet is aannemelijk. Welke rol vervult de Noord-Nederlandse ui in Nederland?
27 Februari 2020
varkenshouderij varkens - agri

Nieuws Varkens

Overijssel pompt een ton in mobiel slachthuis

De Coöperatie Mobiel Slachten U.A. heeft €100.00 toegerekend gekregen van de provincie Overijssel voor de ontwikkeling van de eerste mobiele slachterij van varkens in Nederland.
26 Februari 2020
geiten

Nieuws Veehouderij

Overijssel voert per direct geitenstop in

De provincie Overijssel laat vrijdag 28 september weten dat het een per direct geitenstop invoert. Het betekent dat de geitenhouderijen in de provincie vanaf heden niet meer mogen uitbreiden.
28 September 2018

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox