Geitenhouderij

Boerenbusiness

Nieuws melk

Nederlands vlekje op mooi resultaat Emmi

De Zwitserse kaasmaker Emmi heeft een beter dan verwacht 2021 achter de rug. De omzet steeg met €200 miljoen dankzij een beter resultaat over vrijwel de gehele linie. Alleen de omzet in Zwitserland daalde, terwijl er ook problemen waren met de afzet van geitenmelkpoeders in Nederland.
27 Januari 2022
Ausnutria

Inside Melk

'Bij Ausnutria verandert weinig met komst Yili'

De komst van een nieuwe aandeelhouder in de vorm van de Chinese zuivelreus Yili verandert weinig aan de gang van zaken bij Ausnutria Nederland. Het management blijft Nederlands en de aanvoer van zuivel vanuit ons land blijft hooggewaardeerd, verwacht Bart van der Meer, CEO van Ausnutria en minderheidsaandeelhouder.
2 November 2021
Ausnutria

Nieuws Melk

Ausnutria koopt handelaar geitenmelk Milkconnect

Inzamelaar van geitenmelk Milkconnect in Schaijk wordt onderdeel van Holland Geitenmelk (HGM). Dit hebben beide partijen bekend gemaakt. HGM is onderdeel van Ausnutria, producent van kindervoeding op basis van geiten- en koemelk.
18 Oktober 2021
geiten

Nieuws Onderzoek CBS

Nederland telt weer meer melkgeiten

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat er dit jaar opnieuw meer melkgeiten bijgekomen zijn in Nederland. Het betreft een stijging van 4% ten opzichte van vorig jaar, wat met name wordt veroorzaakt door schaalvergroting. De provincies Noord-Brabant en Gelderland zijn aanvoerders wat betreft de hoeveelheid bedrijven en geiten per provincie.
20 November 2020

BB TV Cor Pierik

Hoe groot is de geitensector in Nederland?

Het aantal geiten in Nederland is de laatste jaren explosief toegenomen. Cor Pierik, landbouwwoordvoerder van het CBS, doet uit de doeken hoe de geitensector in Nederland zich heeft ontwikkeld. 
23 November 2018
geiten

Nieuws Veehouderij

Overijssel voert per direct geitenstop in

De provincie Overijssel laat vrijdag 28 september weten dat het een per direct geitenstop invoert. Het betekent dat de geitenhouderijen in de provincie vanaf heden niet meer mogen uitbreiden.
28 September 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden