Shutterstock

Nieuws Zuivelverwerking

RFC, Arla en DMK staan op prestigieuze lijst

3 Oktober 2018 - Wouter Baan - 1 reactie

De 20 grootste zuivelverwerkers hebben gezamenlijk 25% van de wereldwijde melkplas in handen. Dit blijkt uit een overzicht van het International Farm Comparison Network (IFCN). Op plaats 6 staat FrieslandCampina (RFC) met een marktaandeel van 1,6%.

De 20 grootste zuivelaars collecteerden in 2017 circa 211 miljoen ton melk, wat 11 miljoen ton meer is dan de meting van 2 jaar geleden. Met een aanvoer van 29,2 miljoen ton staat Dairy Farmers of America eenzaam aan de top. Het Amerikaanse conglomeraat heeft daarmee een marktaandeel van 3,5% in handen.

Met een melkaanvoer van 23,7 miljoen ton bekleed de Nieuw-Zeelandse zuivelaar Fonterra de tweede plaats. Het Franse Lactalis complementeert het podium met een melkaanvoer 19,6 miljoen ton.

Arla en FrieslandCampina
Arla Foods staat op plek 4. De melkaanvoer van deze zuivelaar, die ook in Nederland een prominente speler is, noteerde afgelopen jaar 13,9 miljoen ton melk. Nestlé volgt die verwerker op de voet, met 13,7 miljoen ton. De zesde plaats is voor FrieslandCampina met een (geschatte) melkaanvoer van 13,6 miljoen ton, waarvan het gros in Nederland wordt gecollecteerd.

DMK, waar ook DOC Kaas onder valt, behoort net niet tot de 10 grootste zuivelaars. Het Duitse/Nederlandse bedrijf staat op de elfde plek met een (geschatte) aanvoer van 8,1 miljoen ton. Dit is goed voor een aandeel van 1% van de wereldwijde melkplas.

Bekijk hier de hele lijst. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
tem 4 Oktober 2018
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10880121/rfc-arla-en-dmk-staan-op-prestigieuze-lijst]RFC, Arla en DMK staan op prestigieuze lijst[/url]
mag f c schattingen door geven.wij mogen dat niet.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Jaarcijfers 2023

Nabetaling Arla overtreft de eigen verwachtingen

Nieuws melk

Arla zet reststroom in voor insectenproductie

Analyse melk

Arla maakt werk van wei-ingrediënten

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden