Shutterstock

Inside Voer

Weidehooi noteert hoogste prijs in jaren

20 November 2018 - Kimberly Bakker

Hoewel het nog steeds erg rustig is op de voermarkt, blijft de prijs van weidehooi maar stijgen. De prijs noteert momenteel op het hoogste niveau sinds 2011.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De fouragehandelaren geven aan dat er weinig weidehooi beschikbaar is, terwijl de vraag gelijk is of zelfs toeneemt. Het zorgt ervoor dat de prijs al weken een stijging vertoont. De prijs komt deze week uit op €250 per ton franco boerderij. Dat is het hoogste niveau sinds eind 2011/begin 2012, toen wist de notering bijna de €300 per ton aan te tikken.

Stroprijs blijft opnieuw stabiel
De prijs voor stro (zowel gerste- als tarwestro) blijft deze week opnieuw stabiel op €140 per ton franco boerderij. De handelaren verwachten niet dat de prijs op korte termijn grote mutaties gaat laten zien. "Deze worden pas in 2019 verwacht, wanneer de markt weer wat op gaat leven", aldus een handelaar.

Ook de prijs van bierbostel blijft deze week stabiel en komt uit op €2,70 per procent droge stof. Zowel vraag als aanbod is stabiel, waardoor de prijs geen kant op kan.

De prijs van weidehooi noteert ver boven het 5-jarig gemiddelde en lijkt op weg naar het record van 2011.

Weinig handel in kuilgras
Volgens diverse fouragehandelaren is er tevens weinig vraag naar kuilgras. De prijs blijft stabiel op €50 per ton franco boerderij, maar de onderkant laat wel een lichte daling zien. Deze komt deze week uit op €30 per ton franco boerderij.

Ook de prijs van Engels raaigras blijft ongewijzigd, maar wel hoog. Deze komt uit op €165 per ton franco boerderij. Hierbij speelt de kwaliteit een steeds grotere rol; voor de goede partijen wordt hier en daar wat meer betaald.

Rood- en rietzwenk beperkt beschikbaar
Sinds vorige week is er ook weer mondjesmaat rood- en rietzwenk op de markt beschikbaar. Dit product gaat op het moment weg voor een prijs tussen de €175 en €185 per ton franco boerderij. Veldbeemd is nog niet verkrijgbaar.

In snijmaïs is vrijwel geen handel meer. Echter, wat er wel gedaan wordt, gaat weg voor een prijs van €65 per ton franco boerderij. Ook is er weinig handel in aardappelen. Handelaren geven aan dat er incidenteel wat handel wordt gedaan, maar het gaat dan vooral om afgekeurde partijen vanuit de fabrieken.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden