Shutterstock

Nieuws Kaasproductie

FrieslandCampina en DMK Group gaan samenwerken

14 December 2018 - Kimberly Bakker

FrieslandCampina en DMK Group hebben een overeenkomst getekend voor de productie van mozzarellakaas. Dat laten de partijen vrijdag 14 december weten. De overeenkomst zal in 2019 van kracht gaan.

FrieslandCampina zal gedurende de overeenkomst zijn kennis, ledenmelk en recepten leveren. Het idee is dat de zuivelcoöperatie de kaas zelf gaat vermarkten. DMK zal in de overeenkomst voor de productiefaciliteiten en expertise gaan zorgen. Om dit optimaal te doen, heeft DMK besloten om haar locatie in Georgsmarienhütte (Duitsland) te moderniseren en uit te breiden.

Groeien in kaas
Circa 1 maand terug lanceerde FrieslandCampina een nieuwe strategie. In die strategie liet het al weten meer te willen focussen op de kaasmarkt. Zo nam het de afgelopen periode al 2 kaasimporteurs over. "We hebben een sterk portfolio in kaas en de overeenkomst stelt ons in staat om ons portfolio in onder meer mozzarella uit te breiden, waarde te creëren met de melk van onze leden en de service richting onze klanten te verbeteren", aldus Hans Meeuwis, president bij FrieslandCampina Dairy Essentials, in het persbericht.

Plan voor rauwe melk
De samenwerking past eveneens in de strategie van DMK, zo meldt het bedrijf. "Het is een onderdeel van ons plan voor rauwe melk. We willen dat die melk van diverse bronnen komt. In de eerste plaats verwerken we de melk van onze leden en brengen we onze producten op de markt. Ten tweede verwerken we melk in het kader van een productieovereenkomst, zoals met FrieslandCampina. Op deze manier verkrijgen we een positie waarmee we onze fabrieksstructuur maximaal kunnen benutten", zo legt Ingo Müller, CEO van de DMK Group, uit.

De 2 bedrijven hebben verder geen informatie gedeeld over de specifieke kenmerken van het contract.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

FrieslandCampina werkt aan lokkertjes nieuwe leden

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Melk

Fitch wil beter resultaat zien bij FrieslandCampina

Achtergrond Melk

Maar goed dat Friso nog van FrieslandCampina is

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden