Royal A-ware

Nieuws Zuivelsector

A-ware gaat miljoenen investeren in Ierland

22 Januari 2019

A-ware en Glanbia, de grootste zuivelcoöperatie van Ierland, gaan een kaasfabriek bouwen in de Ierse plaats Belview. De kosten die hiermee gemoeid zijn, worden geraamd op €140 miljoen. De investering past volgens Jan Anker, CEO van A-ware, bij de ambities van het bedrijf.

De samenwerking kan gezien worden als een opvallende zet, want A-ware is tot op heden vooral actief in Nederland. De fabriek die het samen met Glanbia gaat bouwen, moet jaarlijks 450 miljoen liter melk verwerken. De melk wordt geleverd door melkveehouders die bij de Ierse verwerker zijn aangesloten. De bedoeling is dat de fabriek in 2022 operationeel is.

Samenwerking biedt kansen
Anker is content met de plannen. Hij ziet deze samenwerking als een volgende stap om de ambities van het bedrijf vorm te geven door ketens te bouwen. Ook Jim Bergin, CEO van Glanbia, is blij met de samenwerking. Hij noemt A-ware een toonaangevende kaasproducent en verwacht dat de samenwerking nieuwe kansen biedt om de melk te vermarkten.

Ook in Ierland is verheugd gereageerd op het nieuws, met name omdat de fabriek 80 fulltime banen biedt en er gedurende de bouw nog eens 100 arbeidsplekken beschikbaar komen. Volgens Heather Humpreys, de Ierse minister van Handel en Innovatie, is de fabriek een impuls voor de economie in de zuidoostelijke regio van het land; zeker nu de brexit dichterbij komt en dat onzekerheid met zich meebrengt.

Klik hier voor een toelichting van beide CEO's op de plannen. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Ierse melkplas groeide in 2021 tegen de stroom in

Nieuws Melk

Glanbia en Royal A-ware kunnen bouwen in Ierland

Nieuws Melk

Glanbia heeft geld rond voor koop Ierse zuiveltak

Nieuws Glanbia

Glanbia noteert kwart meer omzet in eerste kwartaal

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox