Ierland

koeien ierland

Nieuws Melk

Ierse melkplas groeide in 2021 tegen de stroom in

De melkproductie in Ierland heeft haar seizoensmatige dip in januari bereikt. De melkaanvoer lag in de wintermaanden op een vergelijkbaar niveau met voorgaande jaren. Over heel 2021 werd de melkproductie fors opgevoerd ten opzichte van één jaar eerder.
25 Maart 2022
aardappelen akkerbouw aardappelperceel Engeland UK

Analyse Aardappelen

Ierse boerenbond hint op krimp in aardappelareaal

De groei van de aardappelmarkt en de consumptie is de laatste weken afgevlakt in Ierland schrijft de Irish Farmers Association (IFA) in de gisteren geplaatste marktupdate. Maar de verschrikkelijke gebeurtenissen in Oekraïne leggen een enorme druk op de agrarische sector.
11 Maart 2022
Glanbia A-ware Food Group

Nieuws Melk

Glanbia en Royal A-ware kunnen bouwen in Ierland

Coöperatie Glanbia en Royal A-ware mogen hun geplande kaasfabriek in Kilkenny gaan bouwen. Dit heeft het Ierse Opperste Gerechtshof bepaald. Het vijfkoppige college verwierp het beroep tegen de bouwvergunning door de National Trust met unanieme stem.
16 Februari 2022
melkveebedrijf koeien weidegang ierland

Nieuws Melk

Glanbia heeft geld rond voor koop Ierse zuiveltak

Coöperatie Glanbia heeft de financiering rond voor de overname van heel Glanbia Ireland. Dat is nu nog voor 40% in handen van Glanbia plc. Dit bedrijf, met een omzet van €3,8 miljard, is actief in de zuivel en ook granen en heeft behalve in Ierland ook fabrieken in de VS.
20 Januari 2022
pootgoed export

Nieuws Aardappelen

Ierse telers in de knel door verbod op Schots pootgoed

Ierse aardappeltelers betrokken een groot deel van hun pootgoed uit Schotland. Door de Brexit is dat voor het komende seizoen niet meer mogelijk. Om het wegvallen van het Schots pootgoed te ondervangen is de pootgoedteelt in Ierland met maar liefst 29% uitgebreid ten opzichte van het vijfjarige gemiddelde in het afgelopen teelt jaar.
22 December 2021
koeien ierland

Nieuws Melk

Ierse melkaanvoer houdt stijgende lijn stug vol

Hoewel de zuivelprijzen wereldwijd pieken blijft de melkaanvoer in veel landen achter bij de volumes van vorig jaar. Ierse veehouders lijken echter volop te profiteren van de gunstige marktomstandigheden. De geproduceerde hoeveelheid melk lag ook in oktober fors boven de volumes van vorig jaar.
7 December 2021
aardappelen pootaardappel aardappelen poten

Inside Aardappel

Noord-Ierland vreest groot tekort aan pootgoed

Aardappeltelers in Noord-Ierland vrezen voor een ernstig tekort aan pootaardappelen in 2022 nu Groot-Brittannië de grenzen gesloten houdt. Biedt dit kansen voor de Nederlandse pootgoedhandelshuizen?
3 November 2021
melkveebedrijf koeien ierland

Inside Melk

Ook in september groeide de Ierse melkplas flink door

Ierse melkveehouders voeren de melkproductie nog altijd flink op. Sinds mei dit jaar liggen de melkaanvoeren fors boven die van 2020. Ook in september word de sterk stijgende trend voortgezet.
2 November 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden