Glanbia

Glanbia

Nieuws Glanbia

Glanbia noteert kwart meer omzet in eerste kwartaal

Voedingsconcern Glanbia plc heeft een sterk eerste kwartaal van 2022 achter de rug. Het bedrijf rapporteert een 25% hogere omzet ten opzichte van het eerste kwartaal van 2021. Daarvan kwam 7% voor rekening van volumegroei, de rest door prijsverhogingen.
6 Mei 2022
Glanbia

Nieuws Melk

Ierse melkaanvoer kleiner, Glanbia snijdt in quota

Net als in andere grote Europese zuivellanden loopt nu ook in Ierland de melkaanvoer wat terug ten opzichte van één jaar eerder. Glanbia anticipeert vrijwel direct op de krappere aanvoer door maatregelen die de voorjaarspiek in melkaanvoer af moeten vlakken, deels te schrappen.
3 Mei 2022
koeien ierland

Nieuws Melk

Ierse melkplas groeide in 2021 tegen de stroom in

De melkproductie in Ierland heeft haar seizoensmatige dip in januari bereikt. De melkaanvoer lag in de wintermaanden op een vergelijkbaar niveau met voorgaande jaren. Over heel 2021 werd de melkproductie fors opgevoerd ten opzichte van één jaar eerder.
25 Maart 2022
Glanbia

Nieuws Melk

Glanbia blijft piekaanvoer melk remmen tot 2024

De Ierse coöperatie Glanbia blijft de melkaanvoer in de piekperiode van het seizoen afremmen, zij het op vrijwillige basis. Het lijkt een bijzondere maatregel in een tijd van melktekorten, maar het bedrijf kampt met de vertraagde oplevering van een nieuwe kaasfabriek die samen met A-ware wordt gebouwd.
21 Februari 2022
Royal A-ware Glanbia

Nieuws Melk

Glanbia en Royal A-ware kunnen bouwen in Ierland

Coöperatie Glanbia en Royal A-ware mogen hun geplande kaasfabriek in Kilkenny gaan bouwen. Dit heeft het Ierse Opperste Gerechtshof bepaald. Het vijfkoppige college verwierp het beroep tegen de bouwvergunning door de National Trust met unanieme stem.
16 Februari 2022
melkveebedrijf koeien weidegang ierland

Nieuws Melk

Glanbia heeft geld rond voor koop Ierse zuiveltak

Coöperatie Glanbia heeft de financiering rond voor de overname van heel Glanbia Ireland. Dat is nu nog voor 40% in handen van Glanbia plc. Dit bedrijf, met een omzet van €3,8 miljard, is actief in de zuivel en ook granen en heeft behalve in Ierland ook fabrieken in de VS.
20 Januari 2022
Glanbia

Nieuws Melk

Spannende week voor fabriek Glanbia en A-ware

Voor het project van Glanbia en Royal A-ware in Ierland is het een spannende week. Het Ierse opperste gerechtshof hoort de National Trust in haar bezwaar tegen de geplande kaasfabriek in Kilkenny. De uitspraak hierover is beslissend voor het project.
13 Januari 2022
Royal A-ware

Nieuws Joint venture Glanbia

Ierse kaasfabriek A-ware stuit weer op tegenwind

De plannen van Glanbia en A-ware om in Ierland een kaasfabriek te bouwen, stuit toch weer op tegenwind. In april gaf het hooggerechtshof in Ierland nog groen licht, maar milieugroep An Taisce gaat in hoger beroep. De hoogste rechter in Ierland zal zich nu over de zaak buigen.
28 September 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox