Shutterstock

Nieuws Consumentenprijzen

Albert Heijn zorgt voor woede bij Belgische boeren

30 Januari 2019 - 4 reacties

Belgische melkveehouders zijn woedend over het besluit van Albert Heijn om de prijs voor een 1 literpak melk met €0,07 te verlagen. Ook verschillende Belgische belangenorganisaties zijn niet te spreken over de actie.

Door de prijsverlaging kost 1 pak van deze melk bij Albert Heijn in België €0,55. In vergelijking tot de Nederlandse prijs, die op €0,87 uitkomt, is dat een fikse verlaging. Belangenbehartiger Boerenbond noemt de verlaging onacceptabel en verzoekt Albert Heijn dan ook om de prijs bij te sturen. "Alleen dan is er economische duurzaamheid voor de melkveehouder", zo laat het weten.

Garantie van laagste prijs
Ook Hendrik Vandamme, voorzitter van het Algemeen Boerensyndicaat (ABS), is boos op het besluit van de supermarkt. "Het is een schandalige prijs, en er is ook geen goede reden voor. De prijszetting op de markten is namelijk niet dalende, want de melkprijzen trekken juist weer aan."

Ook uit Vandamme zijn angst voor het feit dat andere supermarkten deze keuze volgen. "Dit kan een domino-effect veroorzaken, voornamelijk door de laagsteprijsgarantie van veel supermarktketens." Hij verwacht dat dit op de lange termijn zelfs kan resulteren in een dalende melkprijs.

Albert Heijn heeft nog niet gereageerd op het verzoek van Boerenbond en heeft nog geen algemene reactie naar buiten gebracht.

boerenbusiness.nl

Tim Roetman

Tim Roetman werkt sinds november 2018 als junior redacteur veehouderij bij Boerenbusiness. Hij schrijft met name over de (prijs)ontwikkelingen op de varkens- en zuivelmarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
4 reacties
dampie 30 Januari 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10881187/albert-heijn-zorgt-voor-woede-bij-belgische-boeren]Albert Heijn zorgt voor woede bij Belgische boeren[/url]
terecht
BOERKOEN 30 Januari 2019
we zullen eens met de tracktoren bij albert gaan winkelen,spotten met een duurzaam produkt
tem 30 Januari 2019
LAAGSTE PRIJSGARANTIE HEBBEN ZE OOK NIET BIJ FAIR TRAIT PRODUCTEN. MAAR DIT ZIJN NOOIT STREEK PRODUCTEN .NEE DEZE KOMEN ALTIJD VAN VER.DAN WORD HET TOCH NIET GECONTROLEERD.
Abonnee
info 30 Januari 2019
Geen melk meer aan de grootgrutter leveren net als Pijnenburg koeken deed enkele jaren geleden . Zij spotten met eerste levensbehoeften.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

'Zoete aardappelen telen op kleigrond is uitdaging'

Interview Niels van der Waal

'Zoete aardappelen telen op kleigrond is uitdaging'

A-ware boer vult nu ook het vleesschap bij Albert Heijn

Nieuws Rundvlees

A-ware boer vult nu ook het vleesschap bij Albert Heijn

Lokale telers voelen overname Deen

Nieuws Akkerbouw

Lokale telers voelen overname Deen

Nederlands weidevlees in opmars

Nieuws Veehouderij

Nederlands weidevlees in opmars

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief