Consumentenprijzen

slachterij varkensvlees

Nieuws Varkens

Is top varkensprijs voorlopig even bereikt?

Deze week werd duidelijk dat de grote Duitse slachtbedrijven in brandbrieven afnemers opriepen om snel tot het openbreken van bestaande contracten over te gaan. De snel stijgende varkensprijzen als ook overige kosten zouden leiden tot een onhoudbare situatie. Ook in Nederland kraakt de keten in alle voegen en lijkt de top voorlopig even bereikt, zo melden insiders uit de vleesindustrie.
18 Maart 2022
supermarkt varkensvlees

Nieuws Varkens

Varkensvlees in Duitse winkels nog nooit zo duur

De varkensprijzen in heel Europa, maar zeker in Duitsland staan sterk onder druk. Des te opvallender is dat uit onderzoek van het Duitse marktonderzoeksbureau (AMI) in samenwerking met het Duits agrarisch agentschap (BLE) blijkt dat varkensvlees in Duitse winkels in juni duurder was dan een jaar eerder. In mei werden zelfs recordniveaus aangetikt.
27 Augustus 2021
supermarkt

Nieuws Onderzoek LTO

Duurzamer voedsel heeft potentie als verdienmodel

De helft van de Nederlanders zegt meer te willen betalen voor een herkenbaar, duurzaam geproduceerd Nederlands product van een hoge kwaliteit. Daarbij zijn 2 op de 3 Nederlanders positief over de land- en tuinbouw
12 Augustus 2021
melkvervangers

Nieuws Plantaardige melk

Vervangt plantaardig het traditionele glas melk?

De verkoop van traditionele zuivelproducten daalt beetje bij beetje in de Verenigde Staten, met name omdat de verkoop van plantaardige zuivelproducten omhoog is geschoten. Dat blijkt uit het nieuwste rapport van het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Wordt het traditionele glas melk vervangen door haar plantaardige zusjes?
10 Februari 2021
zuivel supermarkt zuivelconsumptie

Nieuws Productprijzen

Geen concrete oplossing in overleg tussen boer en CBL

Krijgt de boer voldoende geld voor zijn product? Het is een vraag die meerdere keren per jaar opduikt. Donderdagochtend 14 januari gingen boeren, overheidspartijen, financiële partijen en het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) over het onderwerp in gesprek. Onder meer het verdienmodel van boeren en het keurmerk 'FarmerFriendly' zijn besproken. Concrete oplossingen heeft het echter niet opgeleverd.
14 Januari 2021
supermarkt varkensvlees

Nieuws Consumentenprijzen

Prijs voedsel in 2020 minder hard gestegen dan in 2019

De supermarktprijs voor voedingsmiddelen is afgelopen jaar gestegen, maar minder hard dan in het jaar ervoor. Dit laten nieuwe gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zien. In 2020 waren we in de supermarkten in totaal 2% meer kwijt aan voedingsmiddelen.
12 Januari 2021
foodbusiness appels fruit

Nieuws Food

Nederlander eet meer groenten en fruit

Nederlanders hebben over 2020 meer verse groenten en fruit geconsumeerd, zo blijkt uit onderzoek van GroenteFruit Huis. Het betreft een stijging van 4% ten opzichte van 1 jaar eerder. Wel werd afgelopen jaar, als gevolg van de coronacrisis, een einde gemaakt aan de groeiende tendens van de consumptie van groenten en fruit buitenshuis.
6 Januari 2021
euro Boerenbusiness

Nieuws Food

Nederlandse consument besteedt meer aan voedsel

De Nederlandse consument heeft de afgelopen 10 jaar steeds iets meer van het de totale huishoudelijke uitgaven besteedt aan voeding en niet-alcoholische dranken. Dat tonen nieuwe cijfers van Eurostat aan. Binnen de Europese Unie wordt 13% van de consumptieve bestedingen gebruikt voor voeding.
4 Januari 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox