Shutterstock

Nieuws Voer

Duynie levert ingehouden perspulp alsnog uit

30 Januari 2019 - Wouter Baan

Door de droge zomer pakte de bietenoogst behoorlijk lager uit, waardoor ook bietenperspulp schaars was. Duynie kon de toegezegde volumes toen niet aan veehouders leveren, maar geeft nu aan dat het dit de komende campagne alsnog gaat doen.

Hoewel er in de perspulpcontracten in een 'voetnoot' is opgenomen dat Duynie bij een tegenvallende bietenoogst het volume kan korten, wil het bedrijf de getroffen veehouders alsnog tegemoet komen. Volgens het dochterbedrijf van Cosun betreft het een fors aantal veehouders en zij worden per brief geïnformeerd.

'Scherpe prijs'
Tijdens de komende campagne krijgen veehouders de mogelijkheid om alsnog aanspraak te maken op de perspulp. De prijs blijft daarbij gelijk. Afgelopen april werd deze vastgesteld op €1,35 per procent droge stof. Los van de droogteschade die later optrad, werd dat toen gezien als een 'scherpe prijs'.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden