Voermarkt 2019

veevoer voer melkveebedrijf koeien voerhek

Inside Voer

Voermarkt ook rondom Kerst stabiel

Ook rondom de kerst is er weinig spannends te beleven op de voermarkt, aldus fouragehandelaren. Op de prijzen van bierbostel na is alles stabiel aan voorgaande week. De rust rondom de feestdagen is baart niemand echt zorgen, het is een jaarlijkse tendens.
24 December 2019
Agrifoto bierbostel

Inside Voer

Aanbod van bierbostel blijft krap, prijs stijgt

Het aanbod van bierbostel is ook deze week zeer krap en dat zorgt ervoor dat de prijs opnieuw stijgt. Als we kijken naar de andere ruwvoerproducten op de voermarkt, dan kan gesteld worden dat de Kerstvakantie al begonnen is.
17 December 2019
veevoer voer melkveebedrijf koeien ruwvoer

Inside Voer

Voermarkt blijft weinig spannend

Het is ook deze week weer rustig op de voermarkt, zo melden verschillende fouragehandelaren. Doordat er op het moment relatief weinig gehandeld wordt, bewegen de prijzen opnieuw zijwaarts.
10 December 2019
mais melkveebedrijf ruwvoer hakselen

Inside Voer

Voermarkt noteert kleine prijsmutaties

Er zijn deze week een aantal kleine prijsmutaties zichtbaar op de voermarkt. Opvallend is dat de prijs voor stro daalt, terwijl de vraag juist weer iets toeneemt. Hoe zit dat? Daarnaast kan de prijs van snijmaïs niet op een recordhoogte blijven staan.
3 December 2019
veevoer voer brok melkveebedrijf brokken

Inside Voer

Prijsdalingen varkensbrok ten einde?

De prijzen van de verschillende soorten varkensbrok zijn de afgelopen maanden flink weggezakt, al lijkt er nu een einde gekomen aan die trend. Dat tonen de nieuwste cijfers van Wageningen Economic Research.
29 November 2019
veevoer voer brok

Inside Voer

Prijzen rundveebrok na lange tijd weer stabiel

De prijzen van de verschillende soorten rundveebrok zijn over de maand november voor het eerste in lange tijd weer blijven staan, zo tonen de nieuwste cijfers van Wageningen Economic Research aan. Wat verwacht de Mengvoerprijsindicator van Boerenbusiness voor de komende periode?
28 November 2019
stro

Inside Voer

Handel in ruwvoer trekt weer iets aan

Er was deze week weer meer vraag naar ruwvoer. Hierdoor zijn de prijzen van onder meer bierbostel en weidehooi iets verder gestegen. Daarentegen staat de prijs van stro juist onder druk. Is een prijsdaling op komst?
26 November 2019
gerst Agrifoto gerstestro

Inside Voer

Stroprijzen in Verenigd Koninkrijk fors lager

In het Verenigd Koninkrijk zijn de prijzen voor zowel gerstestro als tarwestro onder het 5-jarig gemiddelde gezakt, zo meldt de British Hay and Straw Merchants' Association. In het begin van het jaar lag de prijs voor gerstestro zelfs 22% lager dan 1 jaar eerder.
22 November 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox