Shutterstock

Inside Melk

Nieuw-Zeeland schroeft melkproductie rap op

21 Februari 2019 - Eric de Lijster

Melkveehouders in Nieuw-Zeeland hebben de melkproductie in januari verder opgeschroefd. Sterker nog: de melkaanvoer kwam de afgelopen 4 jaar niet eerder zo hoog uit in de eerste maand van het jaar.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De melkproductie komt over januari 2019 uit op 2,37 miljoen ton, wat een groei van maar liefst 7,7% is ten opzichte van januari 2018. Hiermee zet de Nieuw-Zeelandse melkveehouderij de lijn voort die bij aanvang van het melkseizoen was ingezet. Alleen in het afgelopen najaar was een kleine vertraging in de groei te zien.

Groeiende vraag
De prijsontwikkeling op de Global Dairy Trade (GDT), waar de noteringen voor de zuivelproducten dinsdag 19 februari voor de achtste keer op rij stegen, bevordert ongetwijfeld de motivatie van de melkveehouders in Nieuw-Zeeland. De aantrekkende markt komt deels door een groeiende vraag naar zuivelproducten uit China, wat voor Nieuw-Zeeland een belangrijke markt is.

Alhoewel de melkveestapel iets kleiner is dan het afgelopen jaar, zijn de weersomstandigheden in het overgrote deel van de 2 eilanden gunstig voor de melkkoeien (en dus de melkproductie).

De melkaanvoer in Nieuw-Zeeland is hoger dan voorgaande jaren in januari het geval was.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden