Lely

Nieuws Jaarcijfers

Orderportefeuille Lely zit tjokvol

1 Maart 2019 - Tim Roetman - 2 reacties

Lely heeft in 2017 de ruwvoeractiviteiten verkocht, waardoor het bedrijf zich compleet kan focussen op robotica. Dit blijkt een goede zet te zijn geweest, gezien de groei van dit onderdeel over 2018 circa 9% bedroeg. Ook het aantal orders is nog nooit zo hoog geweest.

Lely heeft in 2018 een omzet gerealiseerd van €416 miljoen, wat een stuk lager is dan de omzet over 2017 (€506 miljoen). Dit creëert echter wel een scheef beeld, omdat de omzet vanuit de ruwvoertak tot oktober 2017 nog meetelde voor de totale omzet. Dat was over 2018 niet meer het geval. Hoeveel winst Lely heeft gerealiseerd, deelt het bedrijf niet. 

Doordat de focus nu volledig op de roboticatak gelegd wordt, heeft het bedrijf een omzetgroei van 9% gerealiseerd op dat onderdeel. Daarnaast blijft het bedrijf 6% van de omzet investeren op het gebied van innovatie. Het aantal orders is ten slotte hoger dan ooit, wat een mooi vooruitzicht is voor de techreus.

Buitenlandse ambities
Lely wil in 2019 nog meer inzetten op buitenlandse markten, bijvoorbeeld China. Daar heeft de robotbouwer in 2018 namelijk een kantoor geopend. Lely heeft tevens hun expansie vergroot in Griekenland, Hongarije, Taiwan, Uruguay en Argentinië.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Tim Roetman

Tim Roetman werkt sinds november 2018 als junior redacteur veehouderij bij Boerenbusiness. Hij schrijft met name over de (prijs)ontwikkelingen op de varkens- en zuivelmarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Abonnee
Jan 1 Maart 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10881545/orderportefeuille-lely-zit-tjokvol]Orderportefeuille Lely zit tjokvol[/url]
Wat een arrogantie om zo wijs te doen
Abonnee
info 2 Maart 2019
Laten we trots zijn op een zo een oer Nederlands bedrijf wat ook in het buitenland het zo goed doet.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Nieuws Jaarcijfers 2023

Lely tempert verwachting door melkprijs en rente

Achtergrond Jubileum

Lely na 75 jaar nog lang niet uitgeïnnoveerd

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden