Dafinchi / Shutterstock.com

Nieuws Zuivel

FrieslandCampina wil nieuwe fabriek bouwen

11 Maart 2019 - 7 reacties

FrieslandCampina is van plan een nieuwe productielocatie te bouwen, waar melkstromen van de leden-melkveebedrijven worden verwerkt. 

De plannen zijn een onderdeel van de nieuwe strategie, die het concern flexibeler moet maken. FrieslandCampina zegt dat de nieuwe locatie is bedoeld om ledenmelk te verwerken tot onder meer dagverse zuivelproducten en kaas.

Daarmee wil de coöperatie anticiperen op de verwachte afzetgroei van de zuivelproducten, waaronder de melk die onder meer onder het PlanetProof-label geproduceerd wordt. Met de nieuwe fabriek wil het concern inspelen op de groeiende behoefte naar nieuwe melkstromen, met specifieke eigenschappen. Dit is een onderdeel van de nieuwe strategie die in 2018 werd gepubliceerd.

Locatie nog niet bekend
FrieslandCampina zet in op een nieuwe locatie in plaats van een fabriek over te nemen, omdat dit vanuit praktisch oogpunt handiger is. Waar de productielocatie moet komen, wil het nog niet zeggen.

De ligging van een nieuwe fabriek is overigens wel cruciaal; de afstand tot de fabriek is voor leden-melkveehouders een selectiecriteria om te kunnen deelnemen een de Top-Zuivellijn voor PlanetProof-melk. Het bedrijf telt momenteel 17 productielocaties en daar komt waarschijnlijk dus 1 nieuwe fabriek bij. 

boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
In tijden als deze houden we je graag op de hoogte van objectieve en transparante marktinformatie, aangevuld met heldere prijzen en noteringen. Daarom haal je deze maand meer uit jouw gratis Boerenbusiness Account. Je krijgt van ons in de maand juli 10 gratis premium-artikelen cadeau. Meld je aan
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
7 reacties
Ton Westgeest 12 Maart 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10881641/fabriek-frieslandcampina-voor-specifieke-ledenmelk]Fabriek FrieslandCampina voor specifieke ledenmelk[/url]
Geen Top zuivellijn, maar Top ambtenaren die helemaal de weg kwijt zijn. Helemaal in de lijn van ziekenhuizen bouwen en weer sluiten, gevangenissen bouwen en weer sluiten.....Het is een trend....
Ga nu eerst eens gewoon met het boeren geld, geld verdienen!!!!
Hoeveel fabrieken heeft FC het laatste jaar gesloten???
Hoeveel gaan er nog dicht? Allemaal geld van een ander, het is maar makkelijk...
Durk 12 Maart 2019
Ingedachtig de opkomende reductie van de melkveestapel en het areaal (veen)grasland.
Er is ook al zoveel productiecapaciteit, dus wat een kapitaalvernietiging van ons ledengeld.
Bert 12 Maart 2019
1 april grap
Piet 12 Maart 2019
Het is zo mega moeilijk om aan de top zuivellijn voorwaarden te voldoen!! De factor weer speelt zelfs een rol. Het afgelopen jaar zijn de resultaten van de KLW bijzonder slecht a.g.v. het weer (droogte) maar je wordt er met de selectie wel op afgerekend. Bizar!
Jorge 12 Maart 2019
dit is paniek voetbal op ledengeld het probleem licht bij het volgende de komende jaren gaan veel boeren stoppen die hun vee buiten hebben lopen dit zijn veehouder die in Brabant wonen en nog asbest op hun dak hebben zij zijn gewoon failliet verklaard door hun eigen provincie die de roosters er nu uit willen hebben de % weide gangers gaat omlaag en onze boerenbestuurders zijn zo slecht dat ze de top van fc niet naar huis durven te sturen maar het met dwangmatige regels en geldverbrassing de top in ere houdt ik wens een ieder het beste maar begin er mee met de top van fc 1 uur per dag meer werken dat mes snijd van meerdere kanten en kan een zeer hoog milieudoel halen. maar ja die bestuurders zitten daar van armoe en moeten met de top mee praten zo dat de top met het vliegtuig op vakantie kan en de boer werkt voor die vervuiling van de top van fc
Johan Veneklaas, Bornerbroek 12 Maart 2019
Als de planet proof melkstroom inderdaad een succes word, dan zal de melk die daar verwerkt word ten koste gaan van de melk die verwerkt word in het reguliere kanaal. Het lijkt mij zinvol om een van de bestaande fabrieken die gunstig ligt in het toeleveringsgebied te bestemmen voor de melkverwerking in dat segment.
Bovendien zal de melkstroom de komende jaren waarschijnlijk niet toenemen. Iemand anders noemde al de aanhoudende kritiek op de veehouderij milieu footprint , en discussie over waterpeil in de veenweidegebieden!! Bovendien zijn nogal wat leden vertrokken naar andere fabrieken! Pas op de plaats en herinrichting van reeds bestaande fabrieken lijkt mij verstandiger !
RFC 12 Maart 2019
""als het jullie leden niet bevalt stoppen jullie toch gewoon"" vaste uitspraak van bestuurders RFS.

ze zien de leden liever gaan dan komen. te weinig melk, te weinig melk? komt deze melk gewoon tegen dump prijs met vervuilende transport uit oost europa!! ,,,,,vriendje de Heus is al flink het uitbreiden in oost europa, waar alles mag en kan!!!
U kunt niet meer reageren.
Boerenbusiness Award

Win jij dit jaar de Agribusiness Award?

Maak kans op een mediapakket en een vervolgtraject van ABN AMRO

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Nieuws Zuivel

Friso blijft in handen van FrieslandCampina

Analyse melk

FrieslandCampina bevrijdt zich van Duitse last

Nieuws Overname

FrieslandCampina doet Duitse tak van de hand

Nieuws FrieslandCampina

FrieslandCampina vangt bot met verkoop Friso

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief