Shutterstock

Inside Voer

Heeft stroprijs vrije val ingezet?

12 Maart 2019 - Kimberly Bakker

Alhoewel het nog steeds rustig is op de voermarkt, nemen de rode cijfers toe. De stroprijs liet vorige week voor het eerst in lange tijd een daling zien, maar ook deze week ontkomt de stroprijs niet aan een negatieve mutatie. Is de vrije val van de prijs ingezet?

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De stroprijs daalde vorige week met €5 tot €140 per ton franco boerderij. Deze week daalt de prijs in dezelfde orde van grootte naar €135 per ton franco boerderij. Volgens de fouragehandelaren komt dit vooral doordat er meer aanbod is losgekomen, terwijl de vraag juist iets is afgenomen. De verwachting is zelfs dat de prijs in de komende weken nog verder kan dalen, mits het sentiment op de markt gelijk blijft.

De stroprijs is niet de enige prijs die onder de druk gezwicht is, want ook de prijs voor bierbostel laat een daling zien. De prijs daalt deze week met €0,05 tot €2,55 per procent droge stof. Er is weinig vraag naar het product, terwijl het aanbod al een tijd stabiel is.

Balans in vraag en aanbod
Voor de overige producten geldt dat de handel vooral gevoed wordt door een balans tussen de vraag en het aanbod. Hierdoor noteert de prijs van weidehooi nog altijd €240 per ton franco boerderij en blijft de prijs voor snijmaïs stabiel op €60 per ton franco boerderij. De prijs voor dit product liet eerder nog een daling van €5 zien.

De stroprijs laat voor de tweede week op rij een daling zien.

De prijs voor zowel roodzwenk als rietzwenk blijft stabiel op €170 per ton franco boerderij, terwijl veldbeemd ook deze week wederom €155 per ton franco boerderij noteert. Engels raaigras noteert nog altijd €160 per ton franco boerderij, wat fors hoger is dan in andere jaren. In 2017 en 2018 lag de prijs rond de €120 à €130 per ton franco boerderij.

Kuilgras noteert ook deze week €60 per ton franco boerderij, waarbij de kwaliteit zeer belangrijk is. Fouragehandelaren laten weten dat de prijs, afhankelijk van de kwaliteit, dan ook nog hoger of lager kan uitvallen. De prijs voor voeraardappelen staat nog altijd vastgesteld op €45 per ton franco boerderij.

Alle prijzen op een rijtje zien? Bekijk dan de noteringenpagina.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden