Shutterstock

Nieuws Jaarcijfers 2018

Ausnutria ziet winst bijna verdubbelen

18 Maart 2019 - Wouter Baan

Ausnutria zag de winst afgelopen jaar bijna verdubbelen tot €73,7 miljoen. De melkpoederproducent, die op de Chinese afzetmarkt een grote vinger in de pap heeft, dankt de goede prestaties aan de afzet van merkenzuivel.

De omzet van Ausnutria, dat in Chinese handen is, toont al een paar jaar een sterke stijging. In 2018 steeg de omzet met 37,3% naar €683,7 miljoen. De zuivelaar zet in China in op merken als 'Kabrita' en 'Neolac' (baby- en kindervoeding), die met name in China snel terrein winnen. Dit verklaart ook de sterke omzetstijging.

Winstgevend bedrijf
De operationele winst (EBITA) van de melkpoederproducent komt uit op €113,3 miljoen, een stijging van 77%. Onderaan de streep houdt Ausnutria €73,7 miljoen over, wat 88,7% meer is dan in 2017. Vergeleken met andere zuivelbedrijven is het een bijzonder winstgevend bedrijf. Zo realiseerde Ausnutria afgelopen jaar 36% van de winst van FrieslandCampina, terwijl de omzet bijna 17 keer lager is.

Bart van der Meer, CEO van Ausnutria, spreekt van een prima jaar, waarin stappen zijn genomen om de strategie verder uit te rollen. De ambities van Ausnutria liegen er niet om. In een interview aan Boerenbusiness liet Van der Meer in oktober al weten dat hij verwacht dat de omzet in 2019 uitkomt op €1,2 miljard.

Verdere uitbreidingen
In 2019 worden de productielocaties in Ommen, Kampen en Leeuwarden aangepast aan de nieuwe standaarden die de Chinese en Amerikaanse afnemers stellen. Daarbij oriënteert het bedrijf zich eveneens op verdere uitbreiding van de productielocatie in Heerenveen.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Lagere omzet en winst voor Ausnutria

Nieuws Melk

Stakingen Ausnutria over na akkoord sociaal plan

Nieuws Melk

Melkgolf door stakingen bij Ausnutria blijft uit

Nieuws melk

Ausnutria sluit een fabriek en reorganiseert andere

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden