Shutterstock

Inside Voer

Handel in ruwvoer kabbelt voort

2 April 2019 - Kimberly Bakker

De handel in ruwvoer kabbelt voort. Fouragehandelaren laten weten dat de vraag en het aanbod in balans zijn, waardoor de prijzen geen aanstalten maken om te bewegen. Wat is de verwachting?

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De fouragehandelaren melden dat er voornamelijk vanuit het buitenland minder vraag is naar Nederlandse producten. Dit zorgt ervoor dat de prijs voor weidehooi opnieuw een daling moet incasseren. De prijs daalt met €5 naar €205 per ton franco boerderij. Daarbij moet overigens wel worden opgemerkt dat goede kwaliteit nog altijd €240 kan opleveren.

Ook de prijs van rietzwenk laat een daling zien. De prijs daalt met €5 naar €165 per ton franco boerderij. Deze prijsdaling komt met name doordat er minder vraag is naar dit product en de voorraad hard slinkt. De prijs van roodzwenk weet wel stabiel te blijven en noteert deze week €180 per ton franco boerderij. Veldbeemd gaat vandaag de dag weg voor €155 per ton franco boerderij. 

Balans in vraag en aanbod
Volgens de fouragehandelaren zijn de vraag en het aanbod momenteel in balans. "Er is wat minder vraag, maar tegelijkertijd neemt ook het aanbod af. Hierdoor blijft het evenwicht behouden", zo laten diverse handelaren weten. De prijs voor stro (zowel tarwe- als gerstestro) blijft dan ook staan op €135 per ton franco boerderij.

De markt voor snijmaïs en kuilmaïs wordt als (zeer) rustig omschreven, al zijn hier geen prijsmutaties zichtbaar. Het maakt dat de prijs van snijmaïs nog altijd €60 per ton franco boerderij bedraagt. Veel handelaren melden dat zij de prijs als laag ervaren, maar wanneer we kijken naar vorig jaar en het 5-jarig gemiddelde, dan zien we dat de prijs daar nog altijd iets boven staat.

De prijs voor Engels raaigras blijft staan op €155 per ton franco boerderij en ook de prijs voor kuilgras is stabiel. Deze prijs komt uit op €55 per ton franco boerderij. Vorige week liet de prijs van bierbostel een kleine daling zien en komt uit op €2,45 per procent droge stof.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden