Lely

Weerupdate JoinData

Lely geeft boer meer grip op data

10 April 2019 - Niels van der Boom

Machinefabrikant Lely gaat zich aansluiten bij de coöperatie 'JoinData'. Volgens het bedrijf krijgt de producent van de data: de boer, op deze manier meer inzicht in wie toegang heeft tot zijn bedrijfsgegevens. Een ondernemer kan zelf machtigingen uitschrijven of intrekken.

JoinData is een coöperatie die het gebruik van data inzichtelijk tracht te maken voor de agrarische sector. Deze coöperatie is een samenwerking tussen Agrifirm, CRV, FrieslandCampina, LTO Nederland en EDI-Circle. Het richt zich daarmee op de melkveehouderij, al ambiëren ook Cosun en Avebe om lid te worden.

Boer krijgt inzicht
Volgens Alexander van der Lely, de CEO bij Lely, past deze stap binnen de strategie van het bedrijf uit Maasland: de boer moet eigenaar blijven van zijn data en bepaalt wie inzicht krijgt. Daarnaast moet de data kwalitatief hoogwaardig en veilig zijn. Door deze data te ontvangen, kan Lely betere producten ontwikkelen en daar heeft de klant weer profijt van.

Lely heeft nu al een koppeling met CRV voor de applicatie 'Veemanager'. Deze service loopt straks via JoinData, waardoor je als gebruiker duidelijk hebt wie wat kan zien. Middels een machtigingenplatform kun je partijen machtigen, of juist weigeren. Lely noemt als een bijkomend voordeel dat de Veemanager-koppeling of aanverwante producten in de toekomst zo verbeterd kunnen worden.

Implementatie
De fabrikant gaat nu werken aan de techniek. Lely moet in het platform worden ingebracht en de eigen software T4C aanpassen. Een groot aantal klanten maakt al gebruik van data-koppelingen, waardoor ze te maken krijgen met het machtigingenplatform.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Jaarcijfers 2023

Lely tempert verwachting door melkprijs en rente

Achtergrond Jubileum

Lely na 75 jaar nog lang niet uitgeïnnoveerd

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden