FrieslandCampina

Nieuws VLOG

200 nieuwe VLOG-melkers bij FrieslandCampina

6 Augustus 2019 - Wouter Baan

FrieslandCampina heeft de VLOG-melkstroom (NON-GMO) met ruim 200 melkveehouders uitgebreid. De zuivelcoöperatie zegt dat er vooral in Duitsland veel vraag is naar kaas afkomstig van deze melk.

FrieslandCampina lanceerde de VLOG-melkstroom in 2017 en deze telde tot voorkort zo'n 400 melkveehouders. De groep is in de afgelopen maanden uitgebreid naar naar 600 melkveehouders. VLOG-melk houdt in dat de koeien een GMO-vrij rantsoen en weidegang krijgen. Melkveehouders krijgen €1 per 100 kilo melk als toeslag, naast de premie voor weidemelk van €1,50. 

Een woordvoerder van FrieslandCampina zegt dat de melkveehouders vooral zijn geworven in de gebieden rondom de fabrieken in Steenderen (Gelderland) en Born (Limburg). Hoeveel volume de VLOG-melkstroom beslaat, maakt de zuivelcoöperatie uit concurrentieoogpunt niet bekend. 

In opkomst
VLOG-melk is in opkomst, met name in Duitsland. Daar wordt ruim 50% van de melkplas via deze standaard geproduceerd. De Scandinavische zuivelcoöperatie Arla verplicht haar leden-melkveehouders in Midden-Europa dat zij voor het einde van 2019 overstappen op VLOG-voer.

Zij zeggen dat het niet rendabel is om de gangbare en VLOG-melkstroom gescheiden te collecteren. Ook de melkplas van Cono is vanaf 2020 volledig VLOG.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

FrieslandCampina bundelt klimaatvoorlopers

Nieuws melk

FrieslandCampina wil vóór 2030 verdubbelen in VK

Nieuws Melk

Baten FrieslandCampina in Pakistan verder omlaag

Nieuws melk

Lactoferrine uit én zonder melk FrieslandCampina

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden