Shutterstock

Nieuws Fonterra

Fonterra blijft worstelen met Chinese investeringen

9 Augustus 2019 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Het is de Nieuw-Zeelandse coöperatieve zuivelgigant Fonterra niet gelukt om haar belang in het Chinese Beingmate in 1 keer volledig te verkopen. Daarom wordt een gedeelte van de 18% nu via de aandelenbeurs te koop aangeboden.

"We hebben met een aantal geïnteresseerde mensen gesproken over de mogelijke verkoop van ons totale belang in Beingmate, maar tot nu toe hebben we geen koper kunnen vinden", meldt Miles Hurrell, de directeur van Fonterra, over de gang van zaken. "Als gevolg daarvan overwegen we nu een deel van ons bedrijf op de aandelenbeurs te verkopen en moeten we, zoals vereist door de lokale noteringsregels, onze intentie vooraf aankondigen."

Afhankelijk van de vraag naar de aandelen, is het volgens de marktregels van de Chinese Shenzhen Stock Exchange alleen mogelijk om iedere 90 dagen tot 1% direct op de beurs te verkopen, of tot 2% in een enkel blok om de 90 dagen. Transacties van meer dan 5% kunnen worden gedaan aan een individuele partij in een zogenaamde 'off-market transactie'.

Honderden miljoen verlies
"China zal altijd een van onze belangrijkste markten blijven. We doen hier goede zaken en zijn nog steeds zeer gefocust op de regio's in China waar we kunnen slagen", zegt Hurrell. Fonterra kocht het belang in Beingmate in 2015 voor €440 miljoen. Dit in de hoop te profiteren van de lucratieve markt voor babyvoeding. Beingmate boekte vervolgens enorme verliezen, waarna de waarde van de aandelen daalde tot €134 miljoen (-67%).

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Peter 9 Augustus 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10883600/fonterra-blijft-worstelen-met-chinese-investeringen]Fonterra blijft worstelen met Chinese investeringen[/url]
Wie denkt dat hij geld kan verdienen in China of in een ander land heeft het goed mis. China misbruikt buitenlandse investeerders om er zelf als land beter van te worden. Zie de miljoenen die RFC heeft verloren in China en nu in Pakistan. Als je thuis geen geld voor je leden kan verdienen elders al helemaal niet!
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Nieuws melk

Fonterra verhoogt winstverwachting kwart

Nieuws melk

Nieuw-Zeelandse zuivel optimistisch 2024 in

Nieuws Melk

Fors meer winst en hogere melkprijs bij Fonterra

Nieuws melk

Fonterra rondt verkoop DPA aan Lactalis af

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden