Agrifoto

Inside Voer

Prijs weidehooi zet stapje omhoog

13 Augustus 2019 - Kimberly Bakker

In de afgelopen weken is er weer wat neerslag gevallen in het land, waardoor de noodzaak om ruwvoer te kopen opnieuw is afgewend. Het merendeel van de prijzen blijft dan ook stabiel, al weet de prijs voor weidehooi wel een stapje omhoog te zetten.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Enerzijds is het opvallend dat de prijzen stabiel blijven nu het zo rustig is; doorgaans zakt de prijs als vraag en aanbod in deze onbalans verstrikt raken. Echter, het aanbod van de meeste producten is zo beperkt dat dit momenteel geen tot weinig effect heeft op de prijzen. Dit is ook terug te zien in de prijs voor weidehooi. De vraag naar dit product is minimaal, maar degenen die willen kopen moeten een relatief hoge prijs betalen. Dit komt doordat het aanbod zeer gering is, waardoor de verkopers de prijs hoog kunnen houden.

Voor deze week stijgt de prijs met €10 per ton naar €150 per ton franco boerderij. Daarbij wordt door fouragehandelaren gemeld dat de handel vooral tussen boeren onderling plaatsvindt. Via de handel is er namelijk nog maar minimaal aanbod beschikbaar. Hoewel dit in deze markt (met weinig een aanbod en een beperkte vraag) een redelijke prijs is, ligt deze wel lager dan vorig jaar en het 5-jarig gemiddelde.

Opnieuw stabiele prijzen
Hier en daar kwamen ook geluiden dat het vorige week weer iets drukker was op de markt voor stro, al leidt dit niet tot een prijsstijging. Deze prijs blijft namelijk staan op €105 per ton franco boerderij, met heel soms een kleine duik naar een prijs van €100 of €95 per ton. De handelaren melden daarnaast dat er wel wat meer vraag is naar gehakseld stro, waarbij een prijs van €165 à €170 genoemd wordt. De oogst is echter nog volop bezig, waardoor de verwachting is dat die prijs nog stevig gaat zakken.

De prijs van snijmaïs blijft staan op €70 per ton franco boerderij, waarbij opgemerkt moet worden dat dit de (zeer) goede kwaliteit betreft en dus de bovenkant van de markt is. Kuilgras noteert nog steeds €50 per ton franco boerderij en de verwachting is ook niet dat daar op korte termijn verandering in komt. Bierbostel noteert €230 per procent droge stof.

De prijs van roodzwenk blijft stabiel op €145 per ton franco boerderij, al moet daarbij wel gezegd worden dat de bovenkant van de prijsrange iets toegenomen is: naar €155 per ton franco boerderij. De prijs van rietzwenk noteert €130 per ton franco boerderij, veldbeemd komt deze weel uit op €135 per ton franco boerderij en Engels raaigras zit nog steeds op €110 per ton franco boerderij.

Alle mutaties en prijzen zijn te vinden in onze databank.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden