Agrifoto

Inside Voer

Prijs voor bierbostel trekt verder aan

30 Juli 2019 - Kimberly Bakker

De handel in ruwvoer is niet spectaculair te noemen, al tonen de prijzen deze week wel een aantal kleine prijsmutaties. Er is bijvoorbeeld meer vraag naar bierbostel, terwijl de markt voor weidehooi opgedroogd is. 

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De prijs voor bierbostel heeft de afgelopen 3 weken een stijging weggezet en die trend wordt deze week doorgezet. De prijs stijgt namelijk met €0,10 naar €2,30 per procent droge stof. Diverse handelaren melden echter dat afgelopen week ook al zaken gedaan zijn op €2,40 per procent droge stof. De prijsstijging wordt voornamelijk veroorzaakt doordat er meer vraag is vanuit de markt, terwijl het aanbod stabiel is gebleven. Daarentegen ligt de prijs nog altijd lager dan vorig jaar in deze periode (€2,40).

Ook de prijs van roodzwenk laat een stijging zien; van €130 naar €145 per ton franco boerderij. Volgens verschillende fouragehandelaren heeft dit product een vaste achterban, en hebben die afgelopen week weer meer roodzwenk aangekocht. Daarnaast laat eveneens de prijs van veldbeemd een minimale stijging zien, tot €135 per ton franco boerderij. 

Handel in weidehooi voorbij
De handel in weidehooi is zo goed als voorbij. Het aanbod is opgedroogd en de vraag is vrijwel geheel verdwenen. Dit maakt het voor handelaren lastig om een actuele prijs te geven. Op basis van laatste transacties kan gezegd worden dat de handel in weidehooi is afgesloten op zo'n €150 per ton franco boerderij. 

De prijs voor stro (zowel tarwe- als gerstestro) noteerde in de afgelopen 2 weken circa €110 per ton franco boerderij. Door het grote aanbod is deze prijs nu gezakt naar €105 per ton franco boerderij. Volgens de handelaren kan echter niet gesproken over een trendbreuk, omdat het sentiment vrij stabiel blijft. Overigens melden zij ook dat de prijs voor bijvoorbeeld kort gesneden stro hoger ligt (€115 per ton franco boerderij). Dat betekent dat er sprake is van een grote prijsranche.

Engels raaigras onder druk
De prijs voor Engels raaigras is de afgelopen 3 weken flink gezakt en komt deze week uit op €110 per ton franco boerderij, wat betekent dat de prijs stabiel blijft. Er is weinig vraag, terwijl het aanbod in de afgelopen weken juist wat toegenomen is. Echter, ook bij dit product is de prijsrange breed, gezien voor gesneden product al gauw €120 wordt betaald. De prijs voor kuilgras blijft stabiel op €50 per ton franco boerderij. 

De prijs voor rietzwenk blijft staan op €130 per ton franco boerderij. Hier lijkt niet veel vraag naar te zijn. De prijs voor snijmaïs blijft ook stabiel en noteert €70 per ton franco boerderij. Dit betreft vooral de goede kwaliteit, want snijmaïs met een minder hoog zetmeelgehalte wordt vaak verkocht voor prijzen rond de €65 per ton franco boerderij. In voeraardappelen is geen handel.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden